ADMOB Hesabı Nedir ?



Merhaba arkadaşlar bu forumda bulunan her hangi bir arkadaşın adsense hesabını duymamış olmadığı ihtimalini vermiyorum, ADMOB hesabı da adsense nin mobil oyunlar için kullanılan türüdür. [COLOR="Purple"]Mevcut bir onaylı adsense hesabınız varsa ADMOB hesabınızı da ona bağlayarak hem youtube hem normal siteler hem de mobil uygulamalar için kullanabileceğiniz anlamına gelmektedir. [/COLOR]



ADMOB hesabında adsense gibi site onaylaması yada mobil uygulama onaylaması bulunmamaktadır. Sadece hesabınızı açarsınız ve reklam birimleri oluşturarak oyun geliştirmeye başlayabilir gelir elde edebilirsiniz.

Google ADMOB ödemeleri de aynı adsense gibi ilerlemektedir ve kullandığınız bir adsense hesabı varsa gelirler üst üste birekecektir. 1 - 30 arasında elde etmiş olduğunuz gelirler 200 tl yi geçmesi durumunda bir sonraki ayın 22 sinde banka hesabınıza yatmaktadır.

ADMOB Hesabı Nasıl Oluşturulur ?



Yukarıda ADMOB hesabının ne olduğundan bahsetmiştik, kısa iki cümle ile tekrar etmek gerekirse, GOOGLE tarafından hizmet olarak sunulan mobil reklam platformudur.

ADMOB Hesabı açmak için sırasıyla ;

1 - ADMOB sitesine giriş yapınız. ( Gitmek için Tıkayınız. )
2 - Sağ üste bulunana SIGN UP ( KAYDOLUN ) butonuna tıklayınız.
3 - Sizden google hesabınız ile oturum açmanızı isteyecektir. Kullanmak istediğiniz google hesabınız ile oturum açınız. ( Eğer bir google hesabınız yok ise yeni bir google hesabı açabilirsiniz. )
4 - Karşınıza çıkan ödeme ve iletişim bilgilerinizi eksiksiz olarak doldurun. ( ADMOB hesabı açmak için doğum tarihinizinde eksiksiz olarak girilmiş olması gerekmektedir.
5 - Bir sonraki adımda sizden saat diliminizi girmenizi isteyecektir. ( Saat dilinini önemi şu noktada açığa çıkıyor eğer farklı saat dilimi girerseniz günlük kazancınız tam olarak göremeyebilirsiniz. Biz Türkler sürekli gelir kontrolü yaptığımız için kendi saat dilimimizi girmeniz de fayda var.
6 - 5. adımda sizlerden ödeme için para biriminizi girmenizi isteyecektir.
7 - En son adımda her zaman olduğu gibi ADMOB proğram politikasını kabul ettikten sonra ADMOB hesabınızı kullanmaya başlayabilirsiniz.



Admob hesabı ile aklınıza takılan tüm soruları bu başlık altında sorabilirsiniz müsait oldukça sizlere cevap vermeye çalışacağım..

Bir sonraki konumda sizlere ADMOB reklam birimleri nasıl oluşturulur bu kunu hakkında bilgi vermeye çalışacağım.