Merhaba arkadaşlar bir önce ki yazımda sizlere Google Play developer hesabı nasıl açılır ? ve ADMOB Hesabı Nedir ? ADMOB Hesabı Nasıl Oluşturulur ? hakkında bilgi vermiştim. Şimdi gelelim yapacağımız uygulamalardan para kazanabilmek için nasıl admob reklam birimi oluşturabileceğimize.



1 - İlk olarak ADMOB hesabımıza https://www.google.com/admob/ bu linkten giriş yapıyoruz. ( Admob oturum aç demeniz halinde kayıtlı mail adresiniz var ise direk oturumunuzu açacaktır. ) ( Önemli not admob açılır pencereleri kullandığı için eğerAdblock kullanıyorsanız kapatmanız gerekecektir. )



2 - Daha sonrasında yan sekmede bulunan uygulamalar kısmına basıyoruz. En altta UYGULAMA EKLE kısmı çıkacaktır.



3 - Karşınıza uygulamanızı mağazada yayınladınız mı diye soracaktır, evet yada hayır demeniz gerekmektedir. Genelde Hayır tercih edilir daha uygulama yayınlanmadığı için.



4 - Uygulama bilgilerinizi bu ekrandan giriyorsunuz ad ve İOS mu ANDROİD mi ?



5 - Bu aşamada uygulamanı kimliği bulunmaktadır, bazı panelden reklam çeken uygulamalarda bu kimliği de kullanmanız gerekecektir.



6 - Sonraki adım reklam birimi oluştur tuşuna bastığımızda karışımıza Banner, geçiş ve Ödüllü reklam birimleri çıkacaktır.. Buradan istediğiniz reklam birimine tıklıyorsunuz.



7 - Karşımıza çıkan ayarları doldurduktan sonra, reklam birimini oluştur dedikten sonra karşımıza reklam birimi kimliği çıkacaktır bu reklam birimini artık projelerinizde kullanabilirsiniz.