Hocam öncelikle geçmiş olsun bizzat benide bir online oyun (K.Online Ömrümü Çürüttü) üzerinden bir alışveriş gerçekleştirirken çarptılar çözümü ben şu şekilde aradım ve bugün karşı taraftan özür mesajı alınca tarafınıza bir bilgi verici en azından bizzat deneyimlediğim yol haritasını paylaşmak istiyorum.

- İlk önce konuşma kayıtları ve satın alan sizseniz ödeme dekont bilgileri oldukça önemli bunları muhafıza edin ve bir kopyaları muhakkak elinizin altında olsun.
- Kişinin kişisel bilgileri, telefon numarası, iban numarası gibi ıvır zıvır ulaştığınız tüm bilgileri kayıt altına alın.
- Siber suçlar bu tür şeyler ile ilgilenmiyor en azından ben gittiğim zaman 'dolandırma' suçundan şikayette bulunman gerekiyor diye mahalleme bakan karakola gönderdi.
- Oradaki ifadeni alan Polis Memuru zaten sana sorular yönetiyor olayın nasıl olduğunu nasıl işlediğini sakin ve anlaşılır bir dil ile anlatıyorsun ve Polis Memuru'da olayın nasıl işlendiği hakkında ifadeni yazıyor.
- En son ifaden bittiği zaman sana dosyaya ekletmek istediğin evrak veya kanıt niteliğindeki dosyalar var mı diye soruyor (olmaz ise zaten dosya takipsizlik kararı ile düşer ilk gittiğimde ben evrakları unuttuğumdan Polis Memuru öyle demişti).
- Evrakları teslim ediyorsun ve bekliyorsun yaklaşık 5 ay geçti ve bugün dediğim gibi karşı taraf özür mesajı iletmiş tarafıma engeli kaldırıp ama kararlıyım suç duyurumdan vaz geçmeyeceğim.

Umarım hakkınızı bir an önce alabilirsiniz. Canınızı sıkmayın her şeyin çözümü var er veya geç göreceksiniz.