Merhaba değerli hocalarım.
Aylardır üzerinde çalıştığımız "Rafsız Kütüphane" adlı girişimimizi sizlere sunuyor, yapıcı eleştirilerinizi duymak ve desteğinizi görmek istiyoruz.

Rafsız Kütüphane ile Türkiyede okuma oranını yükseltmek ve düzenli okuma alışkanlığı kazandırmayı hedefliyoruz. Aklımızda Türkiyeyi uzun vadede ileriye taşıyacak projeler var fakat bütçemiz ve teknik bilgimiz yetersiz kaldığından Girişimcilik Vakfı'na başvurduk. Başvuru dönemi açıldığında ise Hamdi Ulukaya Girişimi'ne başvurmayı planlıyoruz. Mentorlar yardımı ile girişimimizi güçlendirmeyi hedefliyoruz. Girişimcilik adına başvuru yapabileceğimiz kuruluşları bize bildirmeniz girişimimizin ilerlemesi açısından yararlı olacaktır.

Sizlere Rafsız Kütüphanenin nasıl işlediği hakkında biraz bilgi vermek istiyoruz.


  • İnternet sitemizde yer alan formu dolduran kullanıcılar arasından (Formda sistem hakkında ön bilgi veriliyor) aynı ilde yaşamaları koşuluyla 10 kişi seçiyor ve bir tanışma toplantısı ayarlıyoruz.

  • Toplantıda tanışıp sürecin nasıl ilerleyeceğini, onlardan beklentilerimizi anlatıyor ve onların bizim girişimimizden beklentilerinin ne olduğunu öğreniyoruz.

  • Tanıştığımız bu gruba, özenle seçtiğimiz kitapları okumaları için 1 ay süreyle ödünç veriyoruz.

  • Süre dolduğunda bu gruba yeni kitaplar yolluyoruz ve okudukları kitapları kurduğumuz yeni gruba göndermelerini istiyoruz. (Her ay yeni bir grup kurduğumuzda 1. madde ve 2. maddeyi uyguluyoruz)

  • Kitaplar yeni gruba ulaştığında kitapların hasar kontrolünü sağlayıp bize bilgi vermelerini istiyoruz.

  • Web sitemiz şuan sadece form barındırıyor. Birkaç ay içerisinde tam otomatik bir web sitesi hazırlayacağız.

  • Bu girişimde kitapları kendimiz temin ettiğimizden girişimimizin sürekliliği açısından aylık 10 kitap ile sınırlandırdık. Yayınevleri, kitabevleri veyahut gönüllüler sponsor olduğunda grupları büyütecek, daha fazla kişiye ulaşacağız.




Kitaplar bize hiçbir zaman geri dönmeyecek. Projemizin adı bu yüzden Rafsız Kütüphane.



"Bizler, diğer tüm kütüphanelerin aksine, rafların kitap okuyamadığının bilincinde olan gençler olarak kurduğumuz bu kütüphanede kitapları raflara değil, onları okuyabilen canlara emanet ediyoruz."





Girişimin ilerlemesi açısından faydalı olabilecek her türlü sponsorluk teklifine açığız. Hepimiz için aydınlık bir Türkiye diliyorum.



Hayalini kurduğumuz bir Türkiye için attığımız ilk adım.
Lütfen yıkıcı eleştirilerden sakının. Vakit ayırdığınız için hepinize en içten teşekkürlerimi iletiyorum.
Sizlerden gelecek moral ve motivasyona çok ihtiyacımız var.
İnstagram hesabımız : @rafsizkutuphane