İnternet, telefon hatları basittir. Sırasıyla *******un santralinden binada bulunan kroneye, kronedende dairelere hatlar dağıtılır. Ev telefonu ve interneti aynı anda kullanacaksanız splitter takılır.

Modemlerden birinde internete çıkış sağlayabiliyorken diğer ikisinde sağlayamamanız tuhaf. VDSL alıyor olabilir misiniz? Yanılmıyorsam adsl modem ile vdsl hat çalışmıyor. Ev telefonu ve interneti aynı anda kullanıyorsanız splitteri aradan çıkartıp kroneden gelen kabloyu direk ev telefonuna bağlayıp bir deneyin. Çevir sesi düzgün geliyor mu? Cızırtı, kopma var mı yok mu? Çevir sesi düzgün değilse, cızırtı veya kopma varsa sorun kroneden daireye gelen kabloda. Cızırtı veya kopma yoksa splitteri aradan çıkartıp gelen kabloyu direk modeme takıp birde o şekilde deneyin. Splitterde problem olabilir.

Sorun kabloda ise takip edip sorunun nerede olduğunu tespit etmek güç. Tavsiyem kroneden modeme kadar CAT6 kablo çekin. Genelde binalarda dairelere telefon kablosu çekiyorlar, olası herhangi bir işlemde yırtılıyor veya kopuyor böyle sorunlarla karşılaşılıyor. CAT6 çekerek en azından olası bir problemde diğer damarları kullanarak hat alırsınız. Kablo güzergahı kolaysa kendiniz çekebilirsiniz. Kablo çekerseniz kronede dairenizin yerini bulmanız konusunda mesaj atarsınız yardımcı olurum.

Ayrıca yaşadığınız sorun *******un santralinde de olabilir. Santralin portunda olası bir arıza yaşadığınız soruna sebebiyet verebilir. Öncelikle hizmet aldığınız iss ile görüşün, sorun altyapınızda derlerse CAT6 kablo çeker veya bir elektrikçiye çektirirsiniz.

Herhangi başka bir sorunuz olursa yardımcı olurum.