Tumblr” bildiğiniz üzere yıllardır faal olan bir sosyal medya. Bir çok kullanıcının hatta milyonlarca kullanıcının üyeliği olan bu ağın, ne kadar gizli büyüdüğünün farkında mısınız? İlk etapta pek ilgi görülmüyor gibi dursa da gerçekten “gizli seo alanı” Tumblr sosyal mecra alanı. Şöyle bir genel istatistik belirtmek gerekirse Tumblr, 300 Milyon tekil ziyaretçi ziyaretine sahip. Bildiğiniz üzere bir önceki makalemde İnstagram Pazarlama Teknikleri nden bahsetmiştim. İnstagram ve Tumblr arasında bir ilişki var. İki sitede fotoğraf ağrılıklı paylaşımların yapıldığı bir mecra. Bir önceki yazımda da bahsetmiştim. Fotoğraf ağırlıklı paylaşımlar, reklamlar, kullanıcılara daha sağlıklı ve duygusal geçiyor. Tumblr kurumsal markalarında SEO optimizasyonu için bir cennet. paylaşılan linkler DoFollow link olarak algılanırken aynı zamanda bir çok alanda link paylaşımına izin veriliyor. Paylaştığınız yazdığınız yazıların linklerini isteğinize göre düzenle butonu ile düzenleyebiliyorsunuz.

Aynı zamanda keyword etiketler hem yazı alanlarında ve geri planlarında yayınlanabiliyor. Ne gibi bir faydası olur derseniz sitenizde ki veya blogunuzda ki etiketler ile bağdaştırma yapabiliyorsunuz. Optimizasyon mantığı ile düşünürsek gerçek bir senkron linklemesidir.

Bazı satış siteleri için gerçek bir pazarlama alanı olarak da kullanılabilir. Tumblr micro bir blog olmasına rağmen wordpress gibi eklentilere sahip bir blog sistemidir. Bu sistemin avantajı ise e-ticaret eklentileri ile ürün satmaya birebir dir.

Son olarak şunları iletebilirim sizlere, gerçek anlamda tüm markaların ve ürün portföyü olan her satışçının bu mecrayı instagram, Facebook, Twitter, Pinterest, gibi kullanması gerekir, çünkü gerçekten viral SEO için gerçekten başarılı bir iletişim aracı.

Kaynak: https://www.kibirlikirpi.com/tumblr-markalarin-gizli-seo-alani/