Backlinkcigeldi adlı üyeden alıntı

Evet. Ben de yerli veya yabancı site sahiplerine özel hesap kasımı yapıyorum ya da direkt link satıyorum. Fakat dikkat edilmesi gereken noktalar var.

Da pa oranına moz rankına ve link gücune dikkat etmek gerekiyor.
Misal benim herhangi bir blogumun verileri şu şekilde



Aylık etkileşim de ortalama 600 700k civarı. Ortalama bir blogum su şekilde mesela yarım milyon etkileşimi gorüyor ayda. Tabii 3 günde bir gönderi atıyorum. Hergün 2 3 gönderi atsam aylık 1 milyonu çok rahat geciyor 1 blog. Bu blog 1.5 aylık mesela.




Bu şekilde bloglar sitenize fayda sağlar. Diğer türlü cöp link alırsınız. 5k 10k 20k blog kasan adam hemen link satmaya başlıyor. Milletin sitesi spama giriyor kelime düşüyor falan sonra adam suçu tumblrda arıyor. Oysa link girilecek hesaplar özellikle ona göre kasılmalı.

Yabancı site sahiplerine de çok blog satıyorum mesela. Ama blogla mlogla ugrasmak istemeyen de direkt link paketi almak istiyor benden. O da bir seçenek tabii. Seo paketlerine konulan tumblr linklerin %90ni çöptür. Tek başına sağlam bir hesaptan alınacak link bile cok şey fark ettirebilir.

Niche bloglardan link almaya özen gösterin. Saçma sapan söz, replik vs.. sayfalarından link almayın. Kendi içeriklerini giren sayfalara link verin. Sürekli reblog yapanlara değil. Nadir olan şey daha fazla ilgi görür ve daha fazla değerlidir unutmayın.


Kesinlikle haklısın. Senle yaptığımız çalışmaların yeni yeni meyvelerini almaya başladım :) Not: Şimdiden iyi bayramlar. Bayram sonrası yine yapalım bi çalışma