Gerek Linux makinada gerek windows makinada sunucu kapasitesi kullanımı, sizin üzerine kuracağınız site ve uygulamaların iş yüküne göre değişir. Aynı kapasite 2 adet Linux alıp farklı uygulamalar çalıştırdığınızı varsayalım. iki sunucudan alacağınız performans birbirinden farklı olacaktır. Bu yüzden bu daha çok uygulamalarınız ile ilgili bir durum. 1 GB ram sunucuda 50 adet küçük çapta sitede çalıştırabilirsin, 1 adet sitede barındırabilirsin. Çok önceleri bu kadar çok zengin seçenekler mevcut değildi ve 2 GB kapasiteli windows sunucularda zamanında 100 ün üzerinde site barındırdığınıda biliyoruz. günde ortalama 1000 kişinin üzerinde ziyaretçi sayısı olan ve sunucuda arka planda java uygulamalarını çalıştıran yukarıda örneğini verdiğim oyun sitesi yıllarca 4GB Ram ile çalıştı.
piyasada artık her koşulda her çeşit programlar çalıştırabilecek vps sunucu çeşitleri mevcut. Teknoloji gittikçe gelişiyor ve buna paralel olarak
Paketler arasında çok fazla uçurum farklarda yok. eğer çok fazla Ram tüketecek bir uygulamanız varsa ona göre bir paket satın alırsınız. Fiyatlar arasında çok uçurum farklar yok.