SezerGoc adlı üyeden alıntı

Kaliteli dershaneler dersler başlamadan önce sınav yapıp başarı sonucuna göre sınıf açıyorlar. Yaptıkları sınav sonucuna göre sınıf açsalar bile bir şeyler illaki atlanıyor. Bana sorarsan dershaneye gerek yok.

Eğer gerçekten yapmak istiyorsan ve azmedeceksen evde kendin çalışarak başarabilirsin. Sözel dersler zaten basit. Konu anlatımlı bir kitap ve soru bankasıyla sözel dersler gayet öğrenilebilir. Sayısal dersler içinde aynısı geçerli. Temeliniz olmayan dersler varsa Antrenman Yayıncılığın kitaplarını tavsiye ederim. Matematik ve fen için kullanmıştım gayet başarılı buldum. Konuyu önce anlatıp sonra bir kaç testlik soru soruyor ama soru bankası tek başına yeterli değil. Anlamadığın yerlerde youtubeden videolar izleyerek öğrenebilirsin. Çözemediğin sorular için telefonda uygulamalar var, kamerayı açıp soruyu gösteriyorsun uygulama çözüyor. Mezunların kurduğu whatsapp gruplarına girersen çözemediğin soruları gruba atıp çözdürebilir, anlatmalarını isteyebilirsin.

Düzenleme: farukhocam'ın da dediği gibi dershanede dersler hızlı anlatılıyor. Müfredat değişiyor eksik anlatılıyor. Lise son sınıftayken araştırıp final dershanesine gitmiştim, oturduğum semtte olmasına rağmen başka bir semtte olana gitmiştim çok daha iyi dedikleri için. O sene yerleştim ama sonradan okuduğum bölümü bırakıp evde çalışarak hazırlandım. Evde çalışmam daha verimli geçmişti. Ancak iyi bir program yapman gerek. Hangi gün hangi konuları bitireceğini, kaçar test çözeceğini, yapacağın konu tekrarlarını vs. Program birazda olsa ciddiyet katıyor. En azından yetiştirme telaşı oluyor ve motive ediyor.


darknov4 adlı üyeden alıntı

Özel ders daha mantıklı dershaneden daha verimli oluyor ücret olarakta neredeyse aynı fiyata denk gelir eksik olan konularını kapatırsınız


Muhammed adlı üyeden alıntı

Ücretsiz Halk Eğitim Merkezlerine gidip konu durumuna bakabilirsiniz. En azından en temel konuları orada alırsınız. Ben şuana kadar iyi dershane görmedim. Final dershanesini ele alalım diyelim ki; bakıyoruz ki bu yıl birinci çıkarmış ama sadece reklamda böyle içine girdiğimizde barajı geçmeyen de onlarca kişi var. İş öğrencide bitiyor. Youtube kanalları ve internette ücretli ders veren kişiler çok faydalı oluyor.


yorumlarınız için teşekkürler arkadaşlar bende bahsettiğiniz gibi sınıf belirleme sınavı oldum final dershanesinde ayrıca rehber hocasınada sordum sıfırdan eğitim veriyoruz dedi temel şeyleride öğretiyorlarmış yani istanbul avcılar bölgesinde benim gitmek istediğim ayrıca birde bir liste verdi eğitimi verilecek konuların başlıkları yazıyor her ders için bakalım belki gitmezsem bu konu başlıklarıyla internetten çalışmayı düşünüyorum. halk eğitim kursunda sınavla alınıyor benim anladığım kadarıyla sınavı geçemeyenleri almıyorlarmış