nigne2011 adlı üyeden alıntı

şimdi anladım, peki bu 50 bin tl'yi bulsak o zaman google ile rekabet edecek konuma geleceğiz öyle mi?


Bu soruya azıcık uzun cevap vermem gerektiği için üzgünüm, zaman kaybetmeden başlayalım.

Bu elli bin liralık ilk giriş sermayesi ile önce şirketin kurulumu yapılacak sonrasında kalan ücretin tamamı yine bizim alacağımız sunucularda hemen yukarıda bahsettiğim minerların(aslında bunlar bizim için örümcekler oluyor hani şu web sayfalarını gidip tek tek tarayanlar var ya işte onlar) sayısının arttırılmasında kullanılacak.

Ağın ilerleyebilmesi için gerekli olan belli bir örümcek sayısı var, eğer yeterli rakama ulaşamazsak bizim hesaplamalarımıza göre ağın birbirini zamanla tamamlaması kuralına tam olarak uyulamıyor yani zamanla küçük çapta veri kayıpları oluyor.

Bu şuan elli bin liralık ücretle yapacağımız asıl şey. Diğerlerine rakip olmak için ise şu adımları yerine getirmek için çalışacağız.

Şimdi bitcoin ve diğer kripto para birimlerinin oluşmasının asıl nedeni işte size az önce bahsettiğim ağ sistemini devamlılığını sağlayabilmektir. Yani siz ağ üzerinde gerçekleşen işlemleri doğrular ve onaylarsınız bunun sonucunda da ağ size bir ödül olarak bu paralardan verir.

Bizimde aşama aşama yapmamız gereken bazı şeyler var. Önce ağın devamlılığını biz yeni kripto para birimimizi tamamlayana kadar sağlayabilmek zorundayız. Elli bin lirada bunun için yeterli.

Kripto para birimi bu işin final ayağını oluşturuyor, bunu yaptıktan sonra evet gerçekten global ölçekte rakip olabileceğimizi düşünüyoruz.