ahturkoz adlı üyeden alıntı

Bulunduğum yerde VDSL altyapısı var Vodafone kullanıyorum Sabah 7 Akşam 7 100 Mbps AKK yok :) 50 TL para ödüyorum. Geri kalan süredede evdeki 8mbps internet yada telefondan 4.5g ile idare ediyorum çokda önemli olmuyor :)

Bu ülkede kolay kolay AKK kalkmaz Türkiyedeki altyapı ve yurtdışı bağlantı noktalarındaki internet alanları çok düşük. Ve biz internet sömürgecisi gibiyiz AKK kalktığı anda tüm yurtta bir arşiv yenileme , arşiv yapma bulduğunu indirme gibi olaylar başlayacak ,tüm toplama merkezlerinde saturasyona sebep olacak ve toplama noktalarında genel anlamda yavaşlık yaşanacak buda hizmet sağlayacıların çağrı merkezlerinde kaos oluşmasına sebep olacak.

Bu ülkede önümüzdeki 5 senede teknik olarak AKK nın kalkması imkansız diyebilirim.


Yahu hard disk fiyatları çok uçuk. Arşiv yapmak internet fiyatından daha maliyetli. Eskiden sürekli internete erişemediğimiz için arşiv yapardık. Şimdi nadir şeyleri depoluyoruz ki bu mantıklı olan. Bence esas akk kalkarsa arşivcilik biter. Çünkü her şeye her zaman eriştiğimiz durumda depolamaya gerek kalmaz.

Ama ilk başlarda "bunlar akk'yi geri getirir" düşüncesiyle bir kaos oluşabilir, doğru. Daha yeni eylül ayında taahhütümü yenilemiştim. 1 sene bekleyeceğim mecburen.