Lisans dosyasının silinmesi değiştirilmesi durumunda sitede uyarı vermeliyim. Bunu yapmak için hangi yolu izleyeyim.
Bu çok kapsamlı bir soru aslında. Genelde yürütülen mantık şudur. Lisanslı alanadlarının tutulduğu bir liste olur. Bu listenin olduğu yeri kontrol merkezi olarak düşünün. Lisanslanmış scriptiniz bir çok yöntem ile (curl, file get contents) bu listeye bağlanıp çalıştığı alan adını arar bu listede ben var mıyım yok muyum diye bakar. Varsa çalışır yoksa çalışmaz. Bu yöntem uzaktan müdehale lisans sonlandirma işlemleri için idealdir. Ancak uzak kontrol merkezine yapılan istek sayısını kontrol etmelisiniz yoksa suspend olur.
Dığer yöntem ise her alanadı için bir lisans algoritması olusturulur. Eğer izin verilen alan adı kurulu olan alan adına eşitse çalışsın dersiniz kestirme bir yöntem olur ancak uzaktan müdehale olmaz.
Veya eşit değilse tüm dosyaları sunucudan da sildirebilirsiniz veya adult bir siteye de yönlendirebilirsiniz. Işin bu kısmı sizin hayal gücünüze ve ne kadar gaddar olduğunuza bağlı.
Önerdiğim şifreleme yazılımı elbette ioncube ancak 10 dolara kırılıyomuş diyenlerle polemiğe de girmek istemiyorum. 10 dolara kırılıyosa sende scriptin ederi kadar şifrelersin atıyorum script 100 lira dolar 5 lira.
10×5×2=100 demekki iki kere sifrelemek yeterli zaten adam kıracağına kırılıyomus madem, gelir senden alır lisansli kullanır. Birde ücretsiz desteğini alır.