ASametYildirim adlı üyeden alıntı

Muhteşem bir yazı olmuş. Sayenizde daha dikkatli olacağım. Hocam bu arada size göre bir makale yüzde kaç anahtar kelime oranına sahip olmalı?


Merhaba Samet. Öncelikle şunu söylemem gerekiyor. Keyword density oranını asla ama asla makaledeki kelime sayısına göre belirlememelisin.

Neden mi?

Çünkü makalen 100 kelime de olsa 1000 kelime de olsa makale içinde konu başlığı ile alakası olan kullandığın 5 keyword işini görecektir.

Şunu demek istiyorum...

Eğer sen 1000 kelimelik bir yazıda bir keywordu 5 kere kullanmışsan, bu zaten Google'ye aradığı sinyali verecektir. Fakat bu 5 keyword dışında başka kullanılan ve konu başlığı ile alakalı 5 keyword daha varsa işte buna dikkat etmelisin. Sinyali tam vermek için keyword density oranın en fazla olan kelime kendi 5 anahtar kelimen olmalı. Bunun dışında arama motoruna eğer başlıkla alakalı 10 farklı anahtar kelime sinyali daha verdin diyelim, işte bunu ters algılar.

Sana tavsiyem, yazı başlığınla alakalı 5 anahtar kelimeni yazı içinde kullandıktan sonra, yazı başlığından 1 keyword türeterek 2 keyword türeterek botun dikkatini bu alakasız kelimelere yoğunlaştır ki seni ana kelimende rahat bıraksın :) İnce ve küçük bir sır vereyim dedim :)

Edit: Biraz karışık olduğu için tam aktaramamış olabilirim.

Edit2: Örnek vereyim.

Ana başlık: Kolay Silinen Kırmızı Kalem Modelleri

Kırmızı kalem arayanlar için kırmızı kalem paylaştık. Eğer siz de kırmızı kalem arıyorsanız alt kısımdaki yazımızı okumanızı tavsiye ederiz. Kırmızı kalem yazımız aracılığı ile aradığınız kırmızı kalem hangileri ise bulabilirsiniz. Böylece kırmızı kalem hakkında daha fazla bilgi alabilir ve kırmızı kalem hakkında aldığınız bu bilgilerin ışığında model seçimi yapabilirsiniz. Kırmızı kalem denince akla ilk gelen...

Kolay Silinen Kırmızı Kalem Modelleri

Eğer kolay silinen kırmızı kalem modelleri arıyorsanız o halde doğru başlıktasınız. Çünkü bu yazımızda sizlere kolay silinen kırmızı kalem modelleri hakkında bilgi vereceğiz. Aradığınız kolay silinen kırmızı kalem modelleri hemen alt kısımda sıralı bir şekilde yer alıyor.

-------------------------

Burada Google bota "kırmızı kalem" kelimesinde sinyal verdik ama asıl çıkmamız gereken kelimeler KOLAY SİLİNEN KIRMIZI KALEM, KOLAY SİLİNEN KIRMIZI KALEM MODELLERİ, SİLİNEN KIRMIZI KALEM, SİLİNEN KIRMIZI KALEM MODELLERİ.

Google bot seni kırmızı kalem kelimesinde ters teperken asıl keywordunun yoğunluğu düşük olduğu için ters tepmeyecek ve bu kelimede doğal algılayacaktır. Böylece çıkış yapman kolay olacaktır. Yani seni kırmızı kalem kelimesinde manipüle ediyorsun sanacak ama kolay silinen kırmızı kalem kelimesinde doğal algılayacak. Bu sadece bir taktik.