Ben zamanında septoplasti ameliyatı oldum burnumdan. Burnun iki deliğini ortadan ikiye ayıran o kıkırdak kısım, sağ burun deliği tarafındaydı, tam ortadan ikiye ayrık şekilde simetrik değildi. Yani burun deliklerime bakan biri sağ burun deliğimden o kıkırdağı rahat görüyordu, sol kısımdan pek görünmüyordu. Bu da nefes alışverişimde ve nezle, grip tarzı hastalıklarda zorluk oluşturuyordu. KBB doktoru yaptı ameliyatı ama ben istesem de istemesem de estetik cerrahı da katılmak zorunda kaldı. Şurdaki gibi bir sorun vardı bende ama bu sorun dış görünüşte bir asimetrik görüntü oluşturmuyordu, burnuma dıştan bakınca yamukluk yoktu ama içteki o iskelet kısmı bana çok çektirdi.

Ben Ege Üni. Hastanesinde oldum, doktor önerisi olmasa da birkaç tavsiye vereyim.

Ben yazın en sıcak anlarda oldum ameliyatı, o yüzden pişmanım. Burunda sargı, burun alçısı v.s derken burnumu inanılmaz derecede kaşıma hissi kapladı ve günlerdir duran o sargılar v.s acayip bunaltıyordu beni, bir iş v.s yaparken dikkatimi toplamakta zorlandım. O yüzden karda kışta ameliyat olun demiyorum ama yazın en sıcak aylarda da olmayın bence Tural hocam :) Bu size vereceğim en ama en önemli tavsiye olabilir, olacağınız ameliyat tam istediğiniz gibi geçebilir ama ameliyat sonrasındaki o 1-2 hafta hiç de istediğiniz gibi geçmeyebilir.

Ameliyatı yatar pozisyonda olduğu ve kan akacağı için burnun en dip köşesine genelde salyagozun o kabuksuz hali şeklinde pamuksu şeyler koyuyorlar kanları emmesi için. Ameliyattan 1-2 ay sonra ağız içinin tavan kısmından düşecektir, sakın yutmayın. Bana söylememişlerdi, ürkmüştüm. :)

Benden önce bazı kişiler burun ameliyatı dolayısıyla gözaltları mosmor oluyor diye duydum, hatta öylelerini de bizzat gördüm. Bende olmadı çok şükür. Fakat öyle birini gördüyseniz cidden çok kötü oluyor, elmacık kemiğine kadar mosmor, mor demiyorum bak, mosmor oluyor. Allah affetsin, gece karşınıza çıksa korkarsınız, dua edin böyle olmasın. Bunun sebebini de ameliyatta enjekte edilen tıbbi uyuşturucudan diye duydum, eğer fazla enjekte edilirse gözaltları öyle mosmor ediliyor diye duydum ama doğruluğundan emin değilim. O yüzden doktor da önemli.

Benim ssk kapsamında olmuştu ameliyatım ama estetik cerrahi olduğu için 5-6 yıl önce 800 TL vermiştim mecburen, 18 yaş altı olsaydım onu da vermeyecektim. KBB olarak gittiğim için masrafsız oldum çünkü temelinde nefes alma v.b sorunlarım vardı, estetik kısmı normalde keyfi olduğu için ssk karşılamadı ama benim olayımda keyfi olmasa da yaşım 18'den fazla olduğu için estetiği para vermek zorunda kaldım.

Şahsen aklıma gelenler bunlar, sizin merak ettiğiniz şeyler varsa sorabilirsiniz, yanıtlarım elimden geldiğince. :)