icoblive adlı üyeden alıntı

Güzel bir düşünce ama bakış açısı yanlış, Twitch türkiye vs gibi yaklaşımlarla maalesef gemi yürümez (kendi görüşüm) Önemli olan kendi özgün fikirleriyle hareket edecek bir topluluk oluşturmak, yoksa yazılımcılara gelen meşhur bir laf vadır ; ulan aslında facebook gibi bir site yapacan var ya... diye başlar ve güzel güzel planlarla ilerler. Yerli sosyal medya, milli yatırım, türk yazılımcılar diye de anlatılır fakat ilgi görmez.

Zamanında bir üniversite tarafından geliştirilmiş özgün bir proje vardı, gayet güzel tutmuştu fakat bir süre sonra popüleritesinide kaybetti. Yani asıl olay özgün fikirlerle başlayıp yola çıkmak, ve tabii ki güzel bir reklam bütçesi. Bir üyenin imzasında gördüğüm güzel bir söz vardı ; Zengin olmak istiyorsanız, 10₺'niz varsa 9₺'yi reklama ayırın diye. Türk halkı olarak da bunu yapabilecek cesarette olduğumuzu düşünmüyorum maalesef.


Kesinlikle buna da katılıyorum, ama piyasada ki niche işler bile o kadar kısıtlandı ki. Özgün düşünceler tabiki olacaktır fakat, özgün düşünceyi yaratabilmek için en azından bu gücü insanlarda sağlayabilmek için birşeyler başarıp onlara yardımcı olabilmekten geçiyor. Dediğiniz gibi cesaretimiz zaten yok. Çünkü özgüvensiz büyüyoruz. En ufak hatamızda hep dayak yedik, bir Allah'ın kulu dönüp canın sağolsun demedi. Melek yatırımcılar ortalıkta geziyor hepsi ayrı bir şeytan. Neye göre kime göre yatırım yapacaksın. Ama düşünsenize Türkiye'de 1 tane twitch, 1 tane facebook, 1 tane whatsapp olduğunu? bu diğer tüm yazılımcılar tasarımcılar ve diğerleri için açık bir kapı olacak. Herkes hadi bizde şunu yapalım diyecek.

Tabiki facebook veya instagram kopyasını yapsakta beş para etmez. Ben biraz daha gerçekçi yaklaşmaya çalışıyorum. Bugün bir twitch yayıncısı bynogame denen yere belli bir yüzde veriyor. Bağış yapandanda alıyor. Sen hepsini tek yerde topluyorsun. Adam zaten 2 lira bağışlıyor onun 1 buçuk lirası yayıncıya gidiyor gibi gibi.

Konuşacağız daha bakalım

selcuksofta adlı üyeden alıntı

ben yazılımcı değilim, ama keşke düşünceleriniz olabilse ben içinde olmak isterim, sosyal medya hesaplarım çok kuvvetli bunun katkısı olacaktır diye düşünüyorum artı gereken emek makale üretimi vs az da olsa maddi katılım gibi gibi.

herkese iyi forumlar


Eyvallah hocam, bu bile bir adımdır. Çok teşekkür ederim. Bakalım neler olacak birlikte göreceğiz.