Dışişleri Bakanlığı’na bağlı sunuculara yönelik saldırı sonucunda, Dropbox’ın yasaklanabileceğine dair söylentiler asılsız çıktı.

Dün, Dışişleri Bakanlığı’na bağlı bazı sunuculara yönelik gerçekleşen korsan saldırı gerçekleşmiş ve edinilen bilgilerin Dropbox üzerinden sunulması nedeniyle de Dropbox’ın engellenebileceği söylentisi çıkmıştı. Ancak bugün yapılan açıklamalarda, Dropbox’ın genel kullanımına yönelik herhangi bir engel talebinde bulunulmadığı açıklandı.




“RedHack” ve diğer adıyla “Kızıl Hackerlar” isimli korsan grup, dün Dışişleri Bakanlığı altında hizmet veren bazı sunuculara saldırıda bulundular. Saldırı sonrasında, yabancı ülkeler adına görev yapan diplomatlara dair kimlik bilgileri ele geçirildi ve bu bilgiler internet üzerinden paylaşıldı. Korsanların paylaşım için bir Dropbox hesabını kullanması üzerine ise Dış İşleri Bakanlığı’nın Dropbox’a erişimi durdurmak istediği şeklinde iddialar ortaya atıldı. Bu sabah Twitter hesabı üzerinden açıklamalarda bulunan Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Naci Koru, Dropbox’ın genel kullanımına yönelik bir taleplerinin olmadığını sadece dosya paylaşımı için kullanılan bölüm için girişimlerinin olduğunu ifade etti.

Kendisinin de bir Dropbox kullanıcısı olduğunu belirten Koru, konuya dair bazı küçük açıklamalar yaparak Dropbox’ı severek kullanan kişilerin de endişelerine son verdi.

Kaynak: http://www.tamindir.com/dropboxin-engellenecegine-dair-iddialara-aciklama-geldi_h/