Merhaba arkadaşlar, Youtube hakkındaki tüm detayları buraya sığdırmam tabii ki mümkün değil ancak bilgim dahilinde bazılarını sizinle paylaşayım. Öncelikle Youtube politikalarının çok faklı olduğunu bilmeiniz gerek. Yani insanı çıldırtan cinsten.

İlk etapta bir youtube kanalı ile para kazanmak için 1.000 abone ve 4.000 saat izlenme aşamalarını geçmeniz gerekiyor. Ama bu işin gerçekten kolay kısmı. İşin zor tarafı AdSense onayı alabilmek. Forumda bir kaç arkadaşın kanal satın almadan önce almak istedikleri kanalları inceleme şansım oldu. Açıkcası 20 lira etmeyecek kanallara 1.000 lira 1.500 fiyat istiyorlar. Almak istediğiniz kanalda herhangi bir şekilde telifli müzik, resim, görüntü vs. varsa bu kanal ile Adsense onayı alabilme imkanınız yoktur. İşin can sıkan kısmı kanalı onaya gönderdikten sonra 7-8 aylara varan sürelere kadar Youtube'dan herhangi bir şekilde olumlu ya da olumsuz cevap da alamıyorsunuz.

Son 5-6 aydır kanalları Youtube manuel olarak inceliyor, hatta bunun için 2.000 kişilik bir işe alım olduğu haberi de yakın zamanda çıkmıştı. Yani kameranın karşısına siz çıkmıyorsanız özgün bir içerik ürettiğinizden bahsetmek pek mümkün değil, dolayısıyla da onay almanız biraz zor.

Kanal alırken nelere dikkat etmeniz gerektiğine gelecek olursak, dediğim gibi her aşama hakkında fikir belirtmek zor ama kanalın spam olup olmadığına bakmalısınız. İzlenmelerin ve abonelerin nasıl elde edildiğini satıcıdan raporları isteyip analiz etmelisiniz. Bunun yanında kanalı alırken mail ile birlikte almanızı tavsiye ederim. Ayrıca Youtube ile alakalı forumlarda biraz vakit geçirip bilgi sahibi olmalısınız.

Eğer almak istediğiniz bir kanal varsa linkini bana atın müsait olduğum bir zamanda sizin için incelerim. Şimdilik aktaracaklarım bu kadar.