Herkese merhabalar,

Mükemmel bir fikriniz var, alan adınızı kayıt ettiniz ve tüm teknik süreçleri tamamladınız. Dijital pazarlama noktasında kusursuz bir iş yapma hedefindesiniz. Her şeyin tıkır tıkır işleyeceğine inancınız tam lakin bir soru beliriveriyor.

Site adresi WWW mi yoksa non-WWW mi olmalı? :confused:

Benim için bu sorunun cevabı her zaman nettir. İnternet ortamında yazılım geliştirmeye başladığım günden bu yana onlarca kişiyle bunun tartışmasını gerçekleştirdim. Kullananlara neden böyle tercih ettin dediğimde tutarlı bir dayanağı olan ile karşılaşmadım. :cool:

Yani web sitem https://metinli.com olarak görünmeli ve kullanıcı giriş yaparken alan adına elle www eklemiş olsa ya da bu tarz bir bağlantı edinmiş olsam dahi www olmayan haline yönlendirilmelidir. Kısa URL ve görünümün marka itibarına fayda sağladığını düşünmekteyim.

SEO açısından düşünürsek (Türkçe'nin soldan sağa doğru okunan bir dil olduğu noktasında tartışmayacağımızı düşünüyorum) SERP'te alan adını ne kadar hızlı bir şekilde kullanıcıya okutursam arama ile ilgili alan adı için o kadar iyidir diye düşünüyorum. Aynı zamanda kısa URL yapısı için de non-WWW tercih etmek daha mantıklı geliyor.

Her türlü açıdan bakabilir ve yorumlayabilirsiniz. Ankete verdiğiniz cevap ile birlikte nedenlerinizi mesaj olarak bekliyorum. :)