Öncelikle emekli maaşına bloke veya kesinti uygulanamaz.
İnternetten başvurularda sistem bir ön elemeye tabii tutar. Bu ön eleme tamamen Findeks kredi notuna odaklanır.

Bir diğer konu emekli maaşına bloke ve kesinti uygulanamayacağı için "maaşımdan kessinler, kredi versinler" de diyemez. Maaş aldığı şubeye başvurduğunda müşteri temsilcisi bankanın içindeki değerlendirmesini baz alarak bir talep oluşturacaktır.

Burada sonucu belirleyecek kriter ise amcanızın yaşı, aktif/pasif gelir miktarı, mevcutta borcu varsa borç miktarı, ilgili bankayla geçmişinde bir sorun olup, olmadığı, ne zamandır maaşını o bankadan aldığı, üzerinde bir mülk veya araç olup olmadığıdır.

Müşteri temsilcisiyle şansı bir tık daha yüksek ancak yukarıda belirttiğim kriterler çok şeyi değiştirebiliyor. Müşteri temsilcisiyle görüşüp şansını deneyebilir. İnternetten başvurmayı derhal sonlandırsın. Çünkü; her olumsuz başvuru kredi notunu daha çok dibe çeker.

Maaşını aldığı bankaya kredi başvurusuna giderse de; sorulmadığı sürece asla diğer bankayla olan icralık durumunu belirtmesin. Eğer banka krediyi verirse ödemelerini günü gününe 1 gün dahi aksatmadan (çünkü 1 gün aksattığınızda gecikme olarak görülür ve kredi notu düşer) öderse, icralık durumuna karşı kredi notu mevcut olduğundan daha iyi konuma gelebilir.

Ayrıca icralık olduğu borcu da kapatmaya çalışmasını, bir şekilde bankayla görüşüp, ödemeyeceğini iletip, yapılandırma talep etmesini öneririm. Ayrıca kredili mevduat olduğu için belki Ziraat bankasının kredi kartlarına borç için oluşturduğu yeni tekliften yararlanıp, borcunu Ziraat bank kredisiyle 48 aya varen vade ile kapatması mümkün olabilir.