Arkadaşlar E-ticaret işine girecekseniz veya müşterilerinize e-ticaret sitesi yapacaksanız, mağdur olmamak, zamandan tasarruf etmek için bu yazıyı okuyabilirsiniz.

Kullanacağınız Altyapıyı iyi Seçin:

Arkadaşlar piyasada çok e-ticaret scripti var örneğin: opencart, woocommerce, magento, prestashop gibi ünlü scriptler var.

Sitenizi açmadan önce bütün scriptleri localde 1-2 hafta deneyin. Sorunları var mı? Size uygun mu? Bir çok açıdan karşılaştırın.

Benim önerim kesinlikle; woocommerce'dir. Opencart'tan uzak durun.

Opencartı bi çok arkadaş gibi büyük umutlarla kurdum. Temaları düzenledim. Yaklaşık 3 hafta üzerinde çalıştım. Fakat mail sıkıntıları, tema sıkıntıları, yetersiz kaynak vb.vb. bir çok sıkıntısı ortaya çıktı. Temalar sürümlere uygun olmazsa sıkıntı çıkarıyor. Bu nedenle ben gibi orta seviyede opencart kullanıcısı iseniz uzak durun arkadaşlar.

Diğerleri hakkında pek yorum yapmayacağım çünkü bana uygun altyapılar değildi, karışık geldi bu nedenle onları uzun süreli deneyemedim.

Bu işe ilk gireceğim de woocommerce için tereddüt etmiştim, manavdan kasap olmaz diye. Fakat Wordpress çok harika bir gelişme sağlamış bu konuda.

Tek sıkıntı temalar 12-15 arasında eklentiler ile çalışıyor. Tabi bu hepsi için geçerli değil fakat premium temaların geneli böyle.

Opencart beni az kaldı projeden soğutuyordu, bunu yazma gereği hissettim. :)

Güncelleme

Arkadaşlar ahturkoz hocamızın önerisi ile yeni bir Türk E-ticaret scriptini keşfettim.
Scriptin adı: Proticaret
Script sitesi: https://www.proticaret.org
Script demo adresi: http://demo.proticaret.org

Tasarımı benim hoşuma gitti, daha önce kullanmış arkadaşlar varsa iyi/kötü geri dönüşleri bu konu altına yapabilirsiniz.

İyi forumlar.