Bilmediğiniz bir yazılımda zorlanmanız son derece doğaldır. Ama siz zorlandınız diye herkese de tavsiye etmiyorum demeniz pek mantıklı bir yaklaşım değil.

Sürüme göre tema araştırmasını tabii ki yapmalısınız. Her şeyden önce hangi sürümü kullanmanız gerektiğini araştırmalısınız. Mail hatası varsa smtp mail kaynaklıdır, yazılımdan ziyade hosting firmasından yardım istemelisiniz.

Benim esas anlayamadığım nokta, neden profesyonel destek alınmak istenilmiyor e-ticaret yazılımı için? Neden herkes ücretsiz bir e-ticaret sitesi sahibi olmaya çalışıyor? Zaten para kazanmak üzere girişilen bir işe para harcamak neden zor geliyor?

Bir blog sitesi açmak için bile insanlar para harcıyor ama e-ticaret için kimse para harcamaya yanaşmıyor. Sonra sürekli yardım amaçlı konular açılıyor. Yazılıma göre uzman kişiler ellerinden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorlar. Ama sürekli aynı tarz konular olunca da bir yazıyorsun iki yazıyorsun derken, yahu diyorsun bu vatandaş iyice araştırmadan her şeyi hazır istiyor kendine. Doğal olarak yardım amaçlı cevaplar azalmaya başlıyor.

Dolayısı ile ''yetersiz kaynak'' cümlesi oluşuveriyor. Halbuki Opencart konusunda o kadar çok kaynak var ki. Az araştırınca ulaşılıyor. İlk zamanlar bizler sadece yabancı kaynakları takip ederek öğrendik. Kimse bize yardım etmedi maalesef. Sizler bizim duruma kıyasla gerçekten şanslısınız aslında.

Bir ara Kiroglumarket o kadar hevesli bir arkadaşımız olduğu halde bunalıp bırakmıştı paylaşımlarını. Halbuki bu arkadaşımızın paylaşımları küçümsenemeyecek derecede çok yararlıdır. Bir modülü geliştiriyor ve paylaşıyor, ardından biri geliyor ya şu da olmaz mı, yok mu vs. Be adam bulmuşsun kaynağı işte ne güzel, daha neyi kurcalıyorsun? Git ücretli satılan modülü al olsun bitsin. Üstelik arkadaşımız hiç itiraz etmeden hemen bakayım bir çaresine diyecek kadar da alçak gönüllü.

Yahu en basiti eka7a sanki zorunluymuş gibi ücretsiz şekilde her sürümü bizler için Türkçe ye çeviriyor. Kaç kişi teşekkür etmiştir kendisine acaba hep merak ederim.

Daha nasıl bedavaya getirebilirsiniz ki? Başka bir konuda gördüm birileri ücretsiz Opencart tema istiyordu bir arkadaşımızdan. Sonra da deniliyor ki yahu bu tema kısıtlı bir halt olmuyor. Be arkadaş, temalar boşuna mı 50 - 60 dolara satılıyor? Demek var ki bazı özellikleri bu fiyatlar isteniyor.

Neyse, daha fazla yazmıyayım en iyisi. Konu sahibi de kusura bakmaz umarım. Bakarsa da affola artık.

İyi forumlar herkese.