yilmaz70 hocam dün foruma giremedim konuyu açıp çıktım biraz geç cevap veriyorum, yeni gördüm.

Hocam bilmediğiniz bir yazılımda zorlanmanız doğaldır demişsiniz. Buna kesinlikle katılıyorum fakat bu kadar büyük bi scripti yazılım bilgisi fena sayılmayacak bi insan tarafından yönetilebilecek şekilde yapılması gerektiğini düşünüyorum.

Tema sürümü olayına katılıyorum fakat ben güncel tema kullandığım halde fonksiyonları çalışmamazlık yapıyordu. Örneğin kategori sayfasında Filtrelemelerimden bir tanesine basınca, ekran simsiyah oluyordu. Çok garip bir hata bu hata temadan kaynaklı evet fakat yarın bi gün kullanıcının ya da benim önüme böyle hatalar çıktığında bunları düzenleme fırsatını vermiyor opencart. Yani çok karışık kod iskeletine sahip.
Mail hatası konusunda şunu söyleyeyim. Smtp mail hatası evrensel bir hataymış, opencart'ın kronik hastalığı diyebiliriz. Araştırdım taradım ettim {son sürüm} ile ilgili bir kaynak bulamadım. Hatta opencart türkiye forumlarında da konu açtım. Yardımcı olan olmadı. Keza 1 hafta boyunca forumda da konu açtım başka konular için, yine yardımcı olan pek çıkmadı. Yani yeterli yardımcı olan. Eğer ki profesyonel olarak yardımcı olan olsaydı bırakırdım tabikide siteyi.

Benim esas anlayamadığım nokta, neden profesyonel destek alınmak istenilmiyor e-ticaret yazılımı için? Neden herkes ücretsiz bir e-ticaret sitesi sahibi olmaya çalışıyor? Zaten para kazanmak üzere girişilen bir işe para harcamak neden zor geliyor?

Bir blog sitesi açmak için bile insanlar para harcıyor ama e-ticaret için kimse para harcamaya yanaşmıyor. Sonra sürekli yardım amaçlı konular açılıyor. Yazılıma göre uzman kişiler ellerinden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorlar. Ama sürekli aynı tarz konular olunca da bir yazıyorsun iki yazıyorsun derken, yahu diyorsun bu vatandaş iyice araştırmadan her şeyi hazır istiyor kendine. Doğal olarak yardım amaçlı cevaplar azalmaya başlıyor.


Hocam böyle bi paragraf yazmışsınız, bu konuda da haklısınız ama beni tanımıyorsunuz galiba. Hiçbirşeyin uzmanı değilim fakat yaklaşık 12 yaşımdan beridir de bütün sistemleri kendim kurdum kendim yönettim. Hiçbirşey bilmiyordum öğrendim. Opencart'ı da aynı şekilde yükledim. Bu yazıyı benim gibi kendi sitelerini yönetecek insanlar için yazdım, onun dışında zaten profesyonel destek almak isteyenler yine alırlar. Ben dağa kartopu attım diye dağ yıkılmaz koskoca opencarttan bahsediyoruz :D
Kısacası Opencart'ı yükleyip silmek bile bana bi tecrübe olmuş oldu.

Herkes emeği karşılığında işler yapıyor, bende yapıyorum. Destek verdiğim sitelerde var fakat bu yazınızda yanlış bulduğum yerlerden bi tanesi, sanki "bilmeyen oturduğu yerde otursun bilenler ücreti mukabilinde yapsın." gibi konuşmanız. Yani yanlış anladıysam affola ama bana öyle geldi. Ben belki şu anda opencarttan hoşlanmadım ama bana tecrübe kattı, belki ileride opencart hataları düzelttiğinde kafamda üç aşağı beş yukarı bi tecrübe ile kurulum yapacağım.
Kısacası hocam, dediklerinizin çoğunda haklısınız fakat ben de ters bişey söylemedim o konular ile ilgili. Umarım açıklayıcı yazı olmuştur.