Merhaba arkadaşlar dubleks bir dairenin üst katında oturuyorum, dubleks girişleri ayrılmış ve aralarındaki merdiven kapatılmıştır. Fakat numaram ve apartman girişinden kapı zilim çalmıyor ve benim katıma asansör çıkmıyor. Apartman aidatımız 80 ₺ normalde 40 ₺ - 40 ₺ olarak alt kattaki komşumla ortak ödememiz gerekmez mi ?

Güncelleme 18.01.2019
Arkadaşlar sorun 40 ₺ değil, sorun bana yapılan haksızlık.
1 ay önce apartmanın otoparkında aracıma birisi çarpmış ve sonra haber vermemiş. Bende yöneticiye kameralara bakalım dedim, kameralara baktık bütün kamera kayıtları var benim aracımı gören iki kamera kayıt yapmamış bende o zaman kameracı arkadaşı çağıralım dedim 100 ₺ para alır dedi bende ben aidatımı veriyorum o yüzden ilgilenmeniz lazım bir an önce kayıtlar silinir sonra dedim. Silinirse yapacak bir şey yok dedi, polis çağırdım gelen polise de dışarıda vurmuşlar bina ile alakası yok dedi, gelen poliste tanıdığı bir polis zaten nasılsın gibi sohbetleri oldu. Hatta polis fırça bile attı. Bende o yüzden yasal olarak 1 daireden 2 aidat alabilir mi diye araştırdım

Hakkımı aramaya karar verdim bakıp görelim hakkımı alabilecek miyim.


    Bina yönetim planında aksi belirtilmedikçe aidat almaya hakları yokmuş, bina yönetim planı için tapu müdürlüğü ile görüştüm ev sahibi alabilir dedi. Yöneticiye söyledim binanın iskanı yok o yüzden apartman yönetim planı da yok dedi. Araştırmaya devam ediyorum..