2007’den beri bu webmaster sektörü içerisindeyim. Wordpress, Blogger gibi birçok altyapı ile siteler kurup, kapattım. Size şunu söyleyebilirim ki; SEO’nun en ama en önemli maddesi, içeriktir. İçeriği oluştururken kaliteli olmasına özen göstereceksiniz. Aksi taktirde, ne hit alırsınız, ne de o içerikten para kazanırsınız...

Peki, nasıl içerik oluşturacaksınız? (Bu maddede anlatacağım yöntemleri, kendi sitelerimde uyguluyorum. Uyguladığım yöntemler sayesinde hit ve kazanç elde ediyorum. Denemesi size kalmış, bir şey kaybetmezsiniz.)

1- Kelime analizi yapmadan içerik oluşturmayın, yazmayın.

2- Makalelerin ilk 100 kelimesinde ana anahtar kelimeyi ve yardımcı anahtar kelimeleri geçirin. Mümkünse, makaleye ana anahtar kelime ile başlayın!

3- Başlıkta mutlaka; hedeflediğiniz ana anahtar kelimeyi geçirin.

4- Makale içerisinde “H” başlıklara önem verin. Yardımcı anahtar kelimeleri, “H” başlıklarda kullanmaya özen gösterin.

5- Makale içerisinde kullanacağınız resimleri veya fotoğrafları, lisanslı sitelerden indirin. Ücretli-ücretsiz fark etmez. İndirdiğiniz materyalleri, editleyin; modern filtreler kullanın.

6- Makalede ki paragrafları 2-3 cümleden fazla uzun tutmayın. Kullanıcıların gözü yorulacak ve erken çıkmalara yok açacaktır. Bu da, arama motorlarına kalitesiz olduğunuzu gösterecektir.

7- Son olarak; dizinde çabuk yer edinebilmek için: Site içi linkleme ve kaynak göstermeye özen gösterin. Ülkemizde kaynak göstermek “kopya” olarak algılansa da, arama motorlarının ve kullanıcıların gözünde “kaliteli içerik” olduğunu vurguluyor...

Not: İmla ve bağlaç gibi unsurlara da dikkat etmenizi öneririm.

İyi forumlar...