Merhaba arkadaşlar, bu yazımda sizlere Kişisel Blog kavramını açıklamak istiyorum aynı zamanda Kişisel Blog nasıl yapılır konusunda da bilgi sahibi olmanıza katkı sağlamak istiyorum.

Hiç günlüğünüz oldu mu?

Çocukken hemen hemen herkesin kısa-uzun süreli bir günlük yazma maceramız vardır.Peki günlüklerimizi neye göre yazardık,hatırlıyor musunuz? O gün başımızdan geçenler, neler yaptıklarımız ve bazen de söyleyemediğimiz içimizde biriktirdiklerimiz...

Kişisel Blog kavramı nedir?

Kişisel blogu, kişisel günlüklerimiz gibi düşünebilirsiniz. Tek fark artık sadece kendimiz için değil,insanlara düşündüklerımızı aktarmak için yazarız.

Kişisel Blogda neler yapabilirim?

Günlüklerimizi yazarken bizi denetleyen,sorgulayan birisini hatırlıyor musunuz? Cevabımız hayır! Kişisel Blogda da en az günlük yazarken ki kadar özgürsünüz. O gün güzel bir film izlediniz ve sizin üzerinizde bıraktığı izlerden bahsedebilirsiniz. Bu şekilde bu filmi izlemek isteyenler, film hakkında fikir sahibi olur ve belki de sizin sayenizde o filmi izleyebilir.Bir müzik listesi oluşturdunuz ve bu müzik listesinin ağırlığı pop müzik. Insanlara listenizi yazabilir, onların da müzik listenizi dinlemesini sağlayabilirsiniz. Örneğin bir kitap okudunuz, sizi çok etkiledi. Hemen kitapla ilgili sizi etkileyen bölümlerini anlatabilir, kitabı okumayı düşünenlerin kitapla ilgili fikir edinmesini sağlayabilirsiniz.Bilgisayardan veya mobil bir oyuna başlaďınız ve oyunun bir takım kolaylaştırıcı püf noktaları var. Bu püf noktaları da paylaşabilir, insanların bu oyunu daha verimli oynamalarını sağlayabilirsiniz. Sanırım mantığını kavradınız, bu örnekler sınırsız bir genişlikte uzayabilir.

Kişisel Bloğun Artıları
1-Cumle kurma yeteneğiniz gelişir.
2-Düşündüklerinizi yazıya dökerek aslında hitabetimize de katkı sağlamış oluruz.
3-Yorumlama yeteneğimiz gelişir.
4-Hayal kurma becerilerimiz artar.
5-Algılarımız ve bakış açımız gelişir.
6-Insanlara dokunmak hayat enerjinizi ve motivasyonunuzu arttırır.