enerjiveguc adlı üyeden alıntı

*****: Türkiyedeki altyapının neredeyse tamamına sahip. Sorun yaşanan bölgelerde genellikle fiber optik hızda hizmet satıp alamayanlar şikayetçidir. Çünkü neredeyse 9 yıl önce satılan fiber optik hızda internet hizmetini daha yeni kullanıcılara vermeye başladılar. Kablo döşemelerine ancak sıra gelebildi.

TÜRKNET: ***** alt yapısını kullanır, sözleşme ile bağlarlar ömrü billah burnunuzdan getirirler...

MILENNI: hiç çalışmadım, pek fikrim yok, ama onunda sözleşmeye dayalı TTnet alt yapısını kullandığını düşünüyorum.

TELEDÜNYA: araştırılabilir, Türksat kaynaklı hizmet sunumu. Hızlı kaliteli hizmet sunduğunu duymuştum.

SUPERONLINE: Turkcell in en iyi yaptığı işlerden birisi bence, Turkcell altyapısında kullanılacak birşey varsa o da interneti.

VODAFONE: TTnet altyapısını kullanır. TTnetten Çoklu hizmet alımı yapıp satmaktadır. Kendisinin sunduğu hiç bir altyapı yoktur.

Tüm bunlar aklınızı karıştırdıysa, bölgenizdeki fiber optik dönüşümler hakkında bilgi edinmeye çalışın, dönüşüm yapıldıysa VDSL2 modem kullanın. Sözleşmenizi yenileyip en uygun paketlerden tercih yapın derim.


Türknet'te sözleşme bağlayıcı değil sadece her servis sağlayıcısında olan şartlar var. İstediğiniz zaman aboneliğinizi sonlandırabilirsiniz. 2 seneyi aşkındır Türknet kullanıyorum. 2 kez taşındım ve 2 kez nakil yaptırdım, nakil süresi sadece 2 gün sürdü. Hıza gelecek olursak paketim şuan oturduğum yerde 75 mbps bana gelen 60 65 civarı. Eski oturduğum yerde paketim 35 mbps idi ancak 20'yi zor görüyordum. Yani bölgenizde hangi santral yakınsa onu tercih etmenizi öneririm.