Backlinkcigeldi adlı üyeden alıntı

Adsense mevzusuna gelirsek kitleniz UK veya US ağırlıklı ise CPC(tık başına maliyet) çok yüksek oluyor. Hatta Norveç, Isveç, Finlandiya gibi ülkelerin CPC oranları UK ve US den bile daha yüksek. Ben ağırlıklı olarak US ve diğer avrupa ülkelerine çalışıyorum bu bile baslı başına bir eziyet. Sosyal medya verilerini inceleyip en çok beğenilen içerikleri türetiyorum. Cinsiyet dağılımina göre unisex(her iki cinsin de seveceği) içerikler üretmeye çalışıyorum. 1 2 değil 10 15 farklı sosyal medya platformunu aktif olarak manuel kullanıyorum. Auto sistemler pek randıman vermiyor. Hashtag ayarı en basitinden gönderiden gönderiye değişiyor basmakalıp auto hashtag yapılırsa etkileşim %50 düşer.

Sonrasında siteye düzenli seo uyumlu içerik ve görsel girmek gerekiyor. Sosyal medyaya ek olarak ben birde seo odaklı çalişıyorum. Yani direkt ve arama sonucu siteye giriş oranına da çok dikkat ediyorum
Vs.. vs..

İnanın bu saydıklarımı her gün yapabilecek çok az insan var. O yüzden niche güzel kazandıriyor herkes yapamıyor çünkü.

En basitinden affiliate sisteminden bile binlerce dolar kazanılabiliyor. Fakat bir ürünü satıp ondan komisyon almak da basit bir iş değil. Anlayacağınız hakikaten alın teriyle para kazanıyoruz. İyi açıdan bakalım gelir harbiden güzel :)

Ben bu tecrübeleri ilerleyen dönemlerde ders seti olarak sunmayı düşünüyorum ya da niche işine girer insanlara ücretli yardımci olurum. Senelerce birikim yap tecrübe et ve bunları insanlara ucretsiz sun. Kesinlikle kabul edilecek bir olay değil.

Para kazanmak da bir sanat aslında. Kendinizi yansitiyorsunuz sonuç olarak. Girişimci kafa yapısına sahip olmak da çok muhim. Para gelecek yerin kokusunu aldım mı üzerine üzerine korkmadan gitmek gerekiyor. Yeri geliyor kimsenin korkudan el atamadıği sektörlere cebimden 3 5k yatıriyorum 1 yatar 2 yatar 3. Tutar ilk 2 yatanı da fazlasıyla iade eder. Risk alacaksınız fakat mantıklı riskler olacak. Tutup uçurumdan atlayıp sağ kalmayı da kimse beklemesin. :)

Bizim insanımızın kolay ve hazır para isteği birçok başarıyi engelliyor. Sizi tenzih ediyorum tabi sözüm genele


bu yazdıklarınız zaten ders niteliğinde olmuş kitaba gerek yok :D
şu söz süperdi "İnanın bu saydıklarımı her gün yapabilecek çok az insan var... niche güzel kazandıriyor herkes yapamıyor çünkü."

Kaliteli bilgiyi cüzi miktarda olsa ücretli satmak gerek yoksa sıradanlaşır, değerini kaybeder. *** da bunu yapmaya başlayanları zaten görüyoruz. Ancak benim gibi ciddi anlamda bilgiye aç kişilere de yardımcı olmak gerek, insanlık görevimiz.

Üstadım ben TR sitemi sattım sıkıntıdan. Zaten TR siteye adsensem kazanç sağlamıyordu. Umudum İNGİLİZCE sitelerde. Akıl, bilgi, tecrübe idare eder şükür. Sırada yatırım için para lazım :D En önemlisi yok :)

Sizler sanıyorum bir bedel ödediniz ve şimdi meyvesini topluyorsunuz. bedel ödenmeden para kazanılmaz. Ben şuan bedel kısmındayım. Paranın kokusunu alıyorum çok şükür yakında.

Sosyal medya için hiç program kullanmamanıza şaşırdım doğrusu. Özellikle instagram için bazı programlar (follow unfollow benzeri) ciddi katkı sağlıyor düşüncesindeyim ama söz konusu İNGİLİZCE instagram hesapları ise, yabancılar çok daha seçici işe yaramayabilir.

İşin en güzel yanı da sanıyorum sabırla bekleyip o güzel TIK lamalar gelince oluyor. Allah bize de nasip etsin.