Backlinkcigeldi adlı üyeden alıntı

Follow unfollow mevzusu benim için bitti hocam. Gerek kalmıyor yani. En basitinden boredpanda gibi siteler dahi içeriklerinin bir kısmını benden alıyor. Haftalık minimum 5k 6k görsel topluyorum dinlenmek için uzandığimda bile elimde telefon içerik peşinde koşuyorum.

Forumda zibilyon tane şu tip soru var hangi sektör daha fazla kazandırır? Yahu arkadaşım sen baştan kaybettin zaten. Hangi sektörle ilgilenmekten daha fazla zevk alirsın buna bakarak işe başlayacaksin. Yoksa makalesi sosyal medyasi vs.. derken bir müddet sonra işkenceye döner iş.

O niche site satanlar, yapanlar vs.. para odaklı çalışan kişiler. Size bir marka yaratamazlar. Bir kitle edindiremezler. Kendilerinin sosyal medyada 30k bile kitlesi yoktur. Ben 400 450klara yaklaştım. Amacım marka olmaktı o da oldu. Gurur duyuyorum çünkü çok emek verdim. Ilerde bir hizmet verirsem markalaşmak isteyenlere yönelik olacak zaten. Atıyorum 1 site patladı 2.yi açarsın aynı isimle sonuna 1 koyarsin kaldigin yerden devam edersin(patlama riski çok çok düşükte olsa bir ihtimal diyelim) sektör liderlerinden biri olmak farklı sektörden bir miktar pay almak farklı işlerdir
Türkçe site işine Türkçe sosyal medya işine hiç girmedim hocam. Ben ingilizce ile başladım su an 2. Dil olarak Almanca ile devam etmeyi düşünüyorum bu sektörde.

Size tavsiyem şu araştırmaktan zevk almayı ve sürekli oğrenmeyi mutlaka oğrenin. Ortamlarda asla bilginizi belli etmeyin bilmiyormuş gibi gezin. Karşıdaki kişi bunu bilerek konuşma anında size çok güzel taktikler yumurtlayabilir. Bir nevi sosyal mühendislik yani. Ek olarak asla tamam oldu demeyin hem daha fazlasıni isteyin. Yetersiz hissetme kötü bir duygu olsa da azim tetikleyici olarak güzel rol oynar. En önemlisi sektöre girmeden sektörü teorik olarak öğrenin. Pratikler teorik bilgilerinizle birleşince risk durumu vs.. minimize oluyor.

Benim ana mesleğim bu değil hobi olarak yapıyorum mesela zevk aldığım bir iş. Siz de böyle yapın. Zorunlu hissetmek işten soğutur insanı.

Sektör seçimi vs.. konusuna gelirsek internette zibilyon tane makale var. Girin bakın hangisi kafanıza yatarsa.

Ben öngörülu davrandım. Ülke içinde bulunduğu durum itibariyle en az 3 5 sene kuru düşüremeyecek dolarla gelir elde edenler yaşayacak yani. Fırsatçı diyenler olacaktır girişimcilik zaten fırsatçilıktır :) inovatiflik+fırsatçılık=Girişimcilik. Ihtiyaçlara çözüm ya da açıklardan faydalanmak bunun zeminini oluşturur. Direkt konuyla alakası olmasa da birikimimden bilgiler sundum umarım yararı olmuştur :)


Hocam bu Amazon associates nasıl para kazanılır biliyormusun adsense yerine yabancılar bunu siteye koyuyor daha iyi kazançlar diye duydum