hocam bu durum aslında normal duruma böyle bakmamak lazım şimdi ülkedeki adwords kullanımını ele alalım ve hangi kategorilerde kullanıcıların çok fazla sorgu yaptığını inceleyelim. Sonrasında sitenizin kategorisini inceleyin ve o kategoride reklam verilip verilmediğini araştırın.

Örneğin google kayıt gibi sorgularda adwords çok yüksek miktarlarda reklam parası göstermekte ama o sorgu üzerinde bir içerik ürettiğimizde çok kazanırız diye düşünürken ya hiç kazanmayız yada çok az kuruş miktarlar kazanırız bunun sebebi reklama gelen taleple alakalıdır.

Adsense konusunda çalışma yaparken bu konulara çok zaman ayırmamız gerekiyor nasıl ki anahtar kelime saçimlerimizde "a" kelimesi çok fazla aranıyor hemen içerik üreteyim kullanıcı gelsin diye düşündüğümüzde seo kavramının işin içine girmesi gibi bu konuda da kazanç sağlamak istiyorsak azda olsa kapsamlı araştırma yapmamız gerekli Google bu konuda suçlu yada haksız değil sonuç olarak internet ağında istediğin içeriği istediğin şekilde üretip geliştiriyorsun kazançlarında başarısızlık olursa bunun sebebini başkalarında aramamız gerekiyor.

Benim düşüncem sakın yanlış anlaşılma olmasın uzun süredir bu konuda araştırma yapıyorum ve öğrendiklerimi söylemek istedim büyük web sitelerinde gördüğüm bir konu biz nasıl içerik üretmek için editör yada sıralama yükseltmek için seo danışmanı arıyorsak aynı şekilde büyük web siteleri de kazançlarını yükseltmek için adwords, adsense danışmanları alıyor.