3 yıldır gerek BİST gerek döviz gerekse altın olarak yatırım ve al sat yapan birisiyim.
Size şunu söylemek istiyorum, ben dahil kimse size dolar 10 lira olacak ya da 4 lira olacak diyemez. Bunu diyebilen bir kişi zaten zengin olur.

Ülkemizde ki döviz hareketliliği sadece ekonomiye değil aynı zamanda siyasi olaylara da güçlü şekilde bağlıdır. Bu yüzden siyasi olayları iyi takip etmenizi tavsiye ederim.

İster döviz alımı yapın isterseniz BİST ya da altın vs. ne olursa olsun tek bir seviyeden dolar 2 ay sonra 7 8 olacak al al diyenlere bakarak panik alımı yapmayın. Ya da dolar 30 kuruş düştü 4 olacak diyene bakıp panik satış yapmayın.

Diyelim ki 10 bin TL yatırım yapmak istiyorsunuz, öncelikle kendinize ne kadar uzun vade tutabilirim diye bir sorun, çünkü bu paraya 1 ay sonra acil ihtiyacınız olacaksa dolara girmeyin, ters bir düşüşte satamaz beklemek zorunda kalırsınız ya da zarardan satış yapmak zorunda kalabilirsiniz.
Süreyi kendinize göre belirledikten sonra şu anda dolar 5,44 seviyesinde buradan 10 bin TL ile alım yapmayın, paranızı beşe bölün (bu size kalmış isterseniz ikiye isterseniz ona bölün) daha sonra 5,44 seviyesinden bir parça alım yapın ve gözlemleyin, baktınız dolar 5,40 seviyesine geriledi bir miktar daha alım yapın, baktınız dolar 5,46 seviyesine geldi ve yukarı yönlü bir seyir izliyor bir seviye de oradan alım yaparsınız.
Diyelim 5,40 ve 5,55 arası seviyelerde alımlar yaptınız ve satmak istiyorsunuz dolar 5,70 oldu ve kar miktarı sizi tatmin ediyor, sakın insanlara bakıp da 5,70 oldu 6 olacak 7 olacak diye elinizde bekletmeyin. Ancak yine de tedbirli davranın ve hepsini satmayın, bir miktar o seviyeden satın baktınız yükselmeye devam ediyor 5,75 seviyesinde bir parça daha satış yapın baktınız aşağı dönüyor ona göre pozisyon alınız.

Bu sayede minimum kayıp ve maksimum kazanç elde edebilirsiniz. Öbür türlü işiniz sadece şansa kalacaktır, şanslıysanız çok kazanır şanssızsanız çok kaybedeceksiniz. Daha sonra ben dolardan çıktım ya dolar düştü tabii ya da tam tersi diye söylemlerde bulunursunuz.

Çok görüş ve fikir alın, araştırın ve dinleyin ama kendi kararınızı kendiniz verin. Kaybedilecek para benim ya da konuşanların olmayacak, sizin olacak.
Bu söylediklerim yatırım tavsiyesi değildir, sadece görüşlerimdir.