hafselkarayel adlı üyeden alıntı

Js konusunda neredeyse hiç bilgim yok. Js kodların çalışması için tarayıcıya ihtiyaç duyuyor. Siz nasıl yapıyorsunuz? Siteye giren kullanıcıların tarayıcılarını mı kullanıyorsunuz?


ikinizede eş zamanlı cevap yazayım. VoSToK

normal tetikleyiciler gizliyorum sisteme. yani cron ile 10 dk da bir işlem yaptırmk yerine sunucu saatini baz alarak zaman giriyorum. bu zamanları kontrol etmek adına gizlediğim jsler le işlem yaptırıp direkt olarak sonucu sunucuya belirli işlemleri postlatıyorum. bazen ise post yerine tetikleyicilerin otomatik olarak sürekli işlem yapmasından ziyade oyuncu bir işlem yaptığında yenilenecek şekilde çalıştırtıyorum

örnek olarak yapmak istediğin işlem travian tarzı bir oyun ise sürekli cron çalışması sunucuyu çok oyuncuda yoruyor. bunun yerine offline olduğunda işlem yaptırmıyorum. kullanıcı oturumu açtığında kaynaklar depoya gelmişcesine son işleminden aktif işlemine kadar geçen süredeki hammaddeler deposuna hesaplanıp yükleniyor. offline olduğu zaman içinde saldırı aldığında ise sistemi diğer oyuncuyuya yüklettirip post ettirebilirsin. ama dikkat etmen gereken şey kullanıcıya bu işlemi fark ettirmemek. yoksa veri değiştirme araçları ile verileri değiştirebilir. post yerine get işlemini de yapılmasını sağlayabilirsin bu daha güvenli olur. böylece gereksiz işlemlerden kurtulursun. kısaca demek istediğim 10 dk da yaptırdığın bir işlemde kullanıcı 10 saat girmediğinde yaklaşık 60 işlem ve bunu etkileyen bir çok sorgu yapılması yerine 60 işlem yerine tek işlemle bunu çözüme kavuşturabilirsin.