Konu Güncellemesi: Instagram ile mailde yürüştük ve sorunu çözdük.

Sorun şöyleydi. Birkaç hafta önce üzerinde aylarca çalıştığım projenin alan adını tüm sosyal medyalarda boş olduğu için almıştım. Ardından dün akşam sıra sosyal medya hesaplarını oluşturmaya geldi.

Birçok işletme hesabına ve keşfete düşen birkaç Influencer hesaplara sahip olduğum için telefon numaram, telefonum vs herhangi bir BAN söz konusu değildi. Instagram hesabını açmak için 5. hesaptan çıktım ve "hesap ekle" butonuna bastım. Buraya kadar her şey normal gidiyordu. Yeni mail açtım ve kayıt işlemine başladım. Hesabın işletme olacağını, şifre, mail vs bunların hepsini girdim ve kayıt ol butonuna bastığım anda "üzgünüz, kaydı tamamlayamadık" hatası aldım.

Ben de bilgisayara geçtim ve dedim ki, İlkan bir de buradan dene. Kayıt olmak için mail ve kullanıcı adı yazdığımda "Kullanımda" hatası aldım. E madem kayıt oluşmuş şifre hatırlat dedim "kullanıcı bulunamadı" dedi.

Bu böyle olmaz giriş yapmayı deneyeyim dedim ve ne göreyim "Topluluk İhlali" sebebi ile hesap kapatılmış. Ulan daha ben hesaba 1 saniye bile girememişim?

Ardından Instagram yardım merkezinden "etki alan adının sahibi olduğunu ispatlamalısınız" maddesine dayanarak whois bilgilerini gönderdim.

Gelen Mail :D

Bizimle iletişime geçtiğiniz için teşekkürler. Size yardımcı olabilmemiz için bu hesabın size ait olduğunu onaylamamız gerekiyor.

Lütfen bu e-postayı, aşağıdaki kodun el yazısıyla yazılmış bir kopyasını elinizde tutarken çekilmiş bir fotoğrafınızı ekleyerek yanıtlayın.

Burada Kod Var


Gönderdiğiniz fotoğrafın aşağıdaki koşulları karşıladığından emin olun:

- Yukarıdaki kodun ve ardından tam adınızın ve kullanıcı adınızın boş bir kağıda el yazısıyla yazılmış kopyasını içermelidir
- Kağıdı tutan iki elinizi ve yüzünüzün tamamını içermelidir
- Aydınlık olmalı; çok küçük, karanlık veya bulanık olmamalıdır
- JPEG dosyası olarak yanıt e-postanıza eklenmelidir

Bu hesap sizin bulunduğunuz hiçbir fotoğrafı içermiyor ve başka bir kişiyi veya nesneyi temsil etmek için kullanılıyor olsa dahi, söz konusu koşulları karşılayan bir fotoğraf gönderene kadar size yardımcı olamayacağımızı aklınızda bulundurun.

Teşekkürler,
Instagram Ekibi


Ulan bu nedir benim çektiğim? Tutuklanmış Reza Sarraf gibi fotoğraf çekindim, baya bildiğin gönderdim. Buyrun görsel de burada: https://eksiup.com/39a5dc8cf375

Hayatımda gördüğüm en büyük saçmalığı yaşattılar bana sağ olsunlar. Ne bir facebook hesabıma bağlı ne başka bir şey. Kimlik, vergi vs istese anlayacağım ama bu ne?

Merhaba Ben İlkan Balkan Sorularınızı Yanıtlıyorum bu da ispatı gibi bir şey oldu :D Ya da Tosuncuk gibi bir görsel karar veremedim :D

2011 yılında karşımızdaki fake mi değil mi anlamak için "elinle şu işareti yap at" falan diyorduk koskoca Instagram bu sorunu böyle mi çözüyormuş saçmalık hahaha