enerjiveguc adlı üyeden alıntı

Beni yanlış anlamanızı istemem, ama Google My Businessteki açtığım işletme sitem için bana periyodik "yeni makale yayınlayın" anlamındaki mail bilgisini paylaşmak istedim. Elbet bu aralık bence de çok uzun. Makul olan ortalama 4-5 gün gibi olduğunu düşünüyorum. Günde 2-3 makale giren arkadaşlar istiyorlar ki, Google Botlar bizim siteye çadır kursun, hiç gitmesin...

Google Botları herkes rahat bırakmalı ki, başka sitelerde bulunan verileri de analiz etsinler. Sadece o arkadaşların sitesinde durmalarını istemesinde ki sebep, aramalarda sadece benim web sitem çıksın, başka kimse çıkmasın egosundan kaynaklıdır.

Bir siteye hızlı makale girmek, o sitenin "güncellenebilirliğinin" önüne geçmek olur. Yani bir iki günde tüm makaleyi girerseniz, 1 ay sonra arama motorlarında index alamayacağınız için bulunamazsınız... Ama bir periyoda sadık kalarak içerik üretmeye başarırsanız, zamanla hem siteniz büyüyecek hem botlar yeni veri bulacakları için düzenli ziyaret edecek ve indexleyeceklerdir.

Hızlı içerik kaydı, elinizdeki makalelerin hızlı tükenmesine neden olacaktır. 20 gün sonra bütün veriyi işlemiş olduğunuzda sitenizin işi bitmiş olacaktır.

Unutmayın arama motorlarının işi süreklilik ve güncelliği takip etmektir. Artık sizden bizden çok çok akıllılar...



İlk analiz yorumumda söylemeyi unutmuşum, fontların boyutlarında mutlaka değişim yapın... Ana sayfada başlık altındaki kısa makale açıklaması 11px... Sağlık hakkında bilgi elbette herkese lazım ancak, en çok 40+ yaş grubuna lazım. Onlar okuyacak bunları... Artık herkesin gözleri sizinki gibi cevval değil... Bunu değerlendirin derim... ;)


Teşekkür ederim hocam bir çocuğa anlatır gibi anlatmışsınız ki ihtiyacım olan buydu :) Logo tavsiyeniz gibi bu tavsiyelerinize de uyacağım :) Tekrar teşekkür ederim