Merhaba arkadaşlar öncelikle birçok arakadaşın bu konuda bilgi sahibi olmadığını gördüğüm için bu konuyu açma gereksimi duydum.

Öncelikle bilmeyenler için Pinterest nedir kısaca bahsedelim
Bir görsel ve video paylaşım platformu olan Pinterest, kullanıcılara 2 şekilde paylaşım imkanı sunuyor. Kullanıcılar ister kendi yükledikleri görselleri / videoları, isterlerse de farklı bir kullanıcıda görmüş oldukları görselleri ya da videoları paylaşabiliyorlar. Pinterest dilinde buna “pinlemek” denilmektedir.

Pinlenen içerik panoya eklenmekte böylece kategorisel paylaşım imkanı sunmaktadır. Bu arada Pinterest’i diğer birçok sosyal ağdan farklı kılan en dikkat çeken özelliği kullanıcılarının %33’ünün erkeklerden oluşuyor olmasıdır. Diğer bir ifadeyle Pinterest’in cinsiyet istatistiğinde kadınlar fazlasıyla ağır basıyor. Bu noktada ise uygulamanın içeriğinin ve gelişiminin daha çok kadınlar üzerinden sağlandığını söylemek yanlış olmaz.


Yani kısaca özetlersek sitenize eklediğiniz makaleleri resimleri ile birlikte pintereste gönderip daha sonra pinterestten hit alma yöntemi yaptığımız iş.

Peki bu sistem nasıl işliyor? ben ingilizce bilmiyorum, makale nereden bulacağız bu sistemi hiç duymadım diyenler içinde kısa bir açıklama yapalım

Başlıyoruz..

1 - Wordpress Kurup uygun bir tema seçiyoruz ( Hızlı ve pinterest resimlere uygun bir tema olması herzaman avantajdır. )

2- Konu çekmek ve bu konuları Pintereste göndermek için gerekli olan eklentileri kuruyoruz ve ayarlarını yapıyoruz. ( ayarları bana sormayın eklentilerin videoları birçok yerde mevcut araştırabilirsiniz. )

Eklentiler : Pinterest automatic ve WordPress Automatic ( Ücretli eklentilerdir bilginiz olsun )

3 - Pinterest Hesap açıyoruz ama dikkat etmemiz gereken https://business.pinterest.com/tr hesabı açmamız yani işletme hesabı açıyoruz.

4- Pinterest hesabımızda ayarlara gelip site tanımlama işlemini yapıyoruz ( adsense de nasılsa bundada aynı kod veriyor siteye yerleştiriyorsunuz onay geliyor birkaç dk ya )

5- Pinterest hesabınıza gerekli düzenlemeleri yapıyoruz ( profil resim açıklama Board ayarları v.s )

6- Wordpress eklenti entegresini ve ayarları yaptıktan sonra çay demleyip siteyi 2 ay unutuyoruz.


wordpress siteye bot pinterestten konu çekiyor yani paylaşılan şeyleri sitenize çekiyor.

Daha sonra aynı konuları sizin pinterest hesabınızda düzenli olarak sizin belirlediğiniz aralıklarla paylaşıyor.

Pinterest takipçileri konuyu görüp linke tıklıyor direk olarak sitenize girmiş oluyor.



Bu sistemi kurmak için ilk olarak Adsense Hesabı şart .. Adsese var ise Onaylı domain olması şart

Domain onay işlemini isteyenlere yapıyorum ücret karşılığı

İşin Püf Noktası

Site içerikler ingilizce yada almanca olması gerekiyor ( Daha çok kazanç için ) ve belirli kategoride ilerlemeniz gerekiyor Niche site mantığını bilen daha kolay çözecektir olayı

Örnek : Saç sitilleri sitesi yaptınız resim var bol miktarda pinleme yaparken o hesapta sadece saç stilleri olursa daha hızlı ilerlersiniz ve çorba olmayan bir hesap daima daha çok kazanır.

Buraya kazançları koyarak sizinde kazanabileceğinizi kısaca anlatmak istedim bunlar bir sır değil yurt dışındaki adam kazanıyorsa bizimkiler neden kazanmasın mantığndayım herkes kendi ekmeğini yer 100 kişinin bu işe girmesi benim kazançlarımı düşürmez aksine kendimi geliştirmek için bir olanak tanır.


Sonuç olarak eğer bu sistemi biraz daha araştırıp kurcalarsanız ve sabırlı olursanız illaki kazanırsınız 2 ay en fazla bekleme süreniz sonra 3 5 derken bir anda günlük 25 30 lirayı garantilersiniz.

Uzun zamandır bu sistemle uğraşıyorum ve çok şükür kazançlarım iyi durumda daha detaylı bilgi için özelden yazmazsanız sevinirim arkadaşlar sonunuz olursa buradan yazın bildiğim kadar cvp lamaya çalışırım

Ayrıca ben yapamam uğraşamam diyen olursa 150 tl karşılığında kurabilirim ki bu sistem için çok fazla bir mebla değil sizin adınıza sektör araştırması yapıp anahtar teslim yapabilirim

Öğrenci Arkadaşlara Ayrı bir seçenek sunmak isterim Anahtar teslim 100 tl ( samimiyetinize güvenerek oda )