Merhaba,

Biz sadece Alexa TR sıralamasında sitelerin sırasını yükseltme üzerine çalışıyoruz.

Web sitemizi bir süre yükseltiyorum ve sonra bir süre düşürüyorum trafiği, sebebi de Alexa'daki grafikde sabit çizgi olmaması için :)

O yüzden sitemiz şu anda Alexa 921. sıradadır ve toplam da 3 sayfadan oluşmaktadır + güncelleme yapılmamaktadır çünkü içerik sitesi değildir.

Similar Web'de kaçta olduğu beni ilgilendirmiyor açıkçası orası başka bir istatistik sitesidir, Alexa başkadır, eğer her yerde aynı seviyede olmak istiyorsanız çözümü farklıdır.

Bnzer sitelerin 5 para edip etmeyeceği sorunuza gelince, hizmet alan 10'dan fazla web sitesi sadece rakiplerinin üzerinde olmak için bu hizmeti almaktalar, diğerleri tanıtım yazısı alabilmek için almaktalar, bazıları da reklam yayınlamak için onay alamadıkları için bazı sitelerden bu engeli aşabilmek için almaktalar.



yorgoangelopoulos adlı üyeden alıntı

Merhaba demontara sizin de dediğiniz gibi sitelerin Alexa'da bir yerlere gelmesi için en önemli şey organik trafiktir, gerisi de boştur. biliyomuydun.com sitesinin eski sahibi olarak size şunu söyleyebilirim ki, her gün ama her gün ortalama en az 100 bin trafikle gelip gelebildiğimiz en kral yer Alexa 500 ler civarıydı. Sizin sitenize baktım Alexa değeriniz 921. biliyomuydun.com sitesinde sabah 8 gece 1 her gün yarım saatte bir toplamda 35 adet (günlük duruma göre aralarda acil haberler hariç) atıldığı halde gelebildiği yeri yazdım. Peki, Alexa'da 921 de olan değeriniz, similarweb'de neden bu değerde?


Not: İstanbul'da bir arkadaş Alexa'da değeri bir şekilde düşürebileceğini söyledi ve düşürdü. Bi taraflarımızı yırtarak 500 lere kadar düşen sitemizi ilk 100'e soktu. Peki, bu şekilde bi yerlere gelen siteler sizce beş para eder mi?

Sevgiler Yorgo Angelopoulos