cgrclk adlı üyeden alıntı

"Çektiğim fotoğraflar nasıl?" diye sormuşsunuz başlıkta. Fotoğraf bir sanattır ve sanat yoruma eleştiriye açıktır. Olumsuz eleştirilere ve yorumlara kulağınızı kapatamazsınız. Eğer eleştirileri ve olumsuz yorumları dikkate almazsanız da sanatınızı asla geliştiremezsiniz. Olduğunuz yerde sayarsınız.

Fotoğraf konusunda kendinizi geliştirmelisiniz. Çektiğiniz fotoğraflar bana göre güzel değiller. Ne manzara fotoğrafı, ne de belge fotoğrafı. Kimisinin netliği kötü, kimisinin kadrajı kötü. Bunlar tamamen benim düşüncelerim ve eleştirilerim. Fotoğraflarım nasıl sorunuzun cevabı.

Fotoğraf emek ister evet, bu fotoğraflara da emek vermişsinizdir tanam ama daha fazla emek harcamalısınız, gelen yorumları ve eleştirileri dikkate alarak kendinizi geliştirmelisiniz.

Bir de şu 3 yıllık fotoğrafçının otomatik modda çekim yapması olayına değineyim. Otomatik mod bildiğiniz üzere manuel modda yaptığın ayarları makinenin kendinin yapmasıdır, bir fotoğrafçının bu modda çekim yapması onu kötü fotoğrafçı yapmaz, bu tamamen bir tercih meselesidir, fotoğrafın kalitesini belirleyen bir seçim değildir.

Fotoğraf konusunda, sanat konusunda öğrenmeniz, bilmeniz gereken çok şey olduğunu düşünüyorum. İyi çalışmalar.



Söylediklerinize katılıyorum ama benim demek istediğim biri bir iş yapıyorsa yapamazsın yerine yada fikir vermek yerine öneri vermek bunu siz yazdınız diye demiyorum ben çok uzun bir yoldan geldim ve bu yol devam ediyor bu yolun sonuna yani 1. Durak olan yere (hedefime) varmaya çalışırken yolda yolumu kesip nereye gidiyorsun diye soran çok oldu ve öneri yerine fikir aldım bu fikirler güzel bir çoğu ama benim yapabileceğinin üstüne çıktığı için hedefime giden yolda yavaşladım bir süre hiç gidemedim ve bu yol çok uzadı artık hiç bir şekilde fikrimi degistirmemeliyim ve emin adımlar ile yürümeliyim bu konuda kendimi bile dinlemiyorum artık eleştiriye kapalıyım dememdeki asıl sebep bu hem bunu kaldıramıyorum insanların beni çökeltilerinden dolayı hemde fikir degistirmemeliyim.

Öneride herkesi dinliyorum mesela şu fotoğrafları da çek şunlar olmamış vs... Ama git sadece şöyle yap diyenleri düşünürüm en fazla sen yapamazsın yada bu yolda ilerleyemezsin diyenleri dinlemeyeceğim.

Yinede Allah a olan inancım tam eğer buda beni hedefime ulaştırmazsa ger şeyin bitmeyecegine inanıyorum.

Kimse bu kadar çökeltilmeyi hak etmiyor hevesi kırılmamalı benimde hevesimi kıran çok oldu bilmiş insanlar çok gördüm ama bilmişlik yapan insanlar sizden bir şey eksik biliyorsa onu kopartmak için herşeyi yapabilir özellikle yalnız başına çalışmak istiyorsa sizden yararlanmak ister işte o insanlardan uzak durulmalı o insanlardan dolayı geriledim.

Belge fotoğrafını anlamadım.


Herkese çok teşekkür ederim gerçekten yorumları bir daha okuduğumda gerçekten yardımcı olduğunuzu ve olmaya çalıştığınızı gördüm tekrardan teşekkür ederim.