alperi adlı üyeden alıntı

Kendinizi fotoğraf sanatı konusunda geliştirmelisiniz. Fotoğraf çekim teknikleri konusunda araştırma yapın ve daha çok fotoğraf çekin.


stolksite adlı üyeden alıntı

mümkünse çekme bi daha :D


cthax adlı üyeden alıntı

Hocam Pexels gibi platformlar stock fotoğraçılığı için olduğu için. Çektiğiniz fotoğraflar az gösterim ve indirim alacaktır. Daha genele yoğunlaşır ya da sadece bir alana odaklanırsanız daha başarılı olursunuz. Uzun süredir fotoğraf ile ilgilenen birisi olarak çektiğiniz fotoğraflar sıradan geldi (Bana sıradan gelmesi kötü demek değil)


saltuntas adlı üyeden alıntı

Muhtemelen fotoğraf çekimlerine hobi olarak yeni başladınız. Fotoğraf çekmek güzel bir hobidir. (Ben de hobi olarak uğraşıyorum ve çok eksiklerim var). Fotoğrafları nasıl çektiğiniz, güzel ya da kötü olduğu bizi bağlamaz ama şu da bir gerçek: eğer bu fotoğrafları başkalarının beğenisine sunuyorsanız, iyi de yorum gelecektir kötü de yorum gelecektir. Bundan dolayı kimseyle laf dalaşına girmeye veya kızmaya gerek yok.

Fotoğraflara gelecek olursak; kesinlikle fotoğraf çekim teknikleri eğitimlerine göz atmanız gerek. Zamanla çekimleriniz güzelleşecektir ama şu an için bana da bu fotoğraflar sıradan geliyor. Çünkü görünen o ki, fotoğraflar çekim esnasında ve sonrasında özen göstermemişsiniz. Sol üst köşelerde siyah lekeler var ve silmek için bile uğraşmamışsınız, yani özen göstermemişsiniz.

Eleştirimi yanlış anlamayın; fotoğraflarınızı hem burada bizlere hemde Pexels'te tüm sanal alemin beğenisine sunuyorsanız özen göstermeniz lazım.


cgrclk adlı üyeden alıntı

"Çektiğim fotoğraflar nasıl?" diye sormuşsunuz başlıkta. Fotoğraf bir sanattır ve sanat yoruma eleştiriye açıktır. Olumsuz eleştirilere ve yorumlara kulağınızı kapatamazsınız. Eğer eleştirileri ve olumsuz yorumları dikkate almazsanız da sanatınızı asla geliştiremezsiniz. Olduğunuz yerde sayarsınız.

Fotoğraf konusunda kendinizi geliştirmelisiniz. Çektiğiniz fotoğraflar bana göre güzel değiller. Ne manzara fotoğrafı, ne de belge fotoğrafı. Kimisinin netliği kötü, kimisinin kadrajı kötü. Bunlar tamamen benim düşüncelerim ve eleştirilerim. Fotoğraflarım nasıl sorunuzun cevabı.

Fotoğraf emek ister evet, bu fotoğraflara da emek vermişsinizdir tanam ama daha fazla emek harcamalısınız, gelen yorumları ve eleştirileri dikkate alarak kendinizi geliştirmelisiniz.

Bir de şu 3 yıllık fotoğrafçının otomatik modda çekim yapması olayına değineyim. Otomatik mod bildiğiniz üzere manuel modda yaptığın ayarları makinenin kendinin yapmasıdır, bir fotoğrafçının bu modda çekim yapması onu kötü fotoğrafçı yapmaz, bu tamamen bir tercih meselesidir, fotoğrafın kalitesini belirleyen bir seçim değildir.

Fotoğraf konusunda, sanat konusunda öğrenmeniz, bilmeniz gereken çok şey olduğunu düşünüyorum. İyi çalışmalar.



Yeni resimleri yükledim.

https://www.pexels.com/@recep-ortac-1127486