specialseko adlı üyeden alıntı

CINEBENCH ile test edebilirsin r20 sürümünü dene


Önerdiğinizi deneyeceğim. Teşekkürler.

Escalous adlı üyeden alıntı

Windows ile alakalı yazılımsal bir sorun olduğunu düşünüyorum. Pil ve güç durumu ayarlarını bir kontrol edin hocam. Ayrıca performans vb. Durumlara bakın. Ekran kartı gibi donanımların özelliklerine girin. Bir ayar olacak, bilgisayarım pil tasarrufu için bu aygıtı kapatsın şeklinde. Bunun tikini kaldırın.

Edit: düşünmüyorum, yazmışım yanlışlıkla.


Hocam laptop şarjda takılı değilken oyunlarda güzel performans sergiliyorum. Fan çalışmıyor bilgisayar ısınmıyor. Sorunum burada başlıyor işte. Şarja taktığım zaman ise tam tersi durum olmaya başlıyor. Bilgisayar yüksek performans, güç tasarrufu gibi etkenleri de pek yardımcı olmadı. Şarjda takılı değilken oyunları güç tasarrufu modunda oynuyorum zaten. Kaymak gibi akıcı, fan çalışmıyor resmen ve laptop için sıcak bile denilemez derecede ısısı oluyor. Aynı şekilde prizde kullanınca fan coşuyor laptop ısınıyor.

ozers159 adlı üyeden alıntı

Ayni sorun bendede mevcut hp lerde genel sorun sanırım. 12gb ram 3gb ekran kartı olmasına rağmen çok kasma mevcut


Aslında bende kasma yok. Sorunum sadece ısı ve ses. Fan çalışması beni rahatsız ediyor. Isınması da aynı şekilde. Geçen yaz havalar zaten sıcakken birde üstüne laptop odayı iyice ısıtıyordu. :) Kışın iyi iş görüyor ama kalorifer açmama gerek kalmıyor :p

batukay adlı üyeden alıntı

Pil ve güç ayarlarından sarjdayken performansı arttırır


Yukarıda Escalous arkadaşımıza yanıtımda bununla ilgili açıklamayı yazdım. :)

İlkay adlı üyeden alıntı

Sarjdayken yüksek performansa aldığı için örneğin fan %40 sıcaklıkta çalışıyorsa %30 a iniyordur.


İşte aradığım şey bu. Şarja taktığımda tüm güç kullanmasın. Yine ben kontrol edebileyim istiyorum.

Vtcam adlı üyeden alıntı

Bendede aynı. Performans sorunu yaşamıyorum ama fan sesi geliyoruz normalde fan olduğu belli bile olmuyor


Çözüm bulursanız bana da iletirseniz memnun olurum. :)

systemhack adlı üyeden alıntı

Windows 10 mu kullanıyorsunuz? Bende ofis işleri için kullandığım Hometech 400c mevcut. Celeron işlemci ve 3gb ram ile zamanın çok gerisinde bir cihaz. SSD'ye yüklü windows10 ile kullanıyorum. Şarja takılı değilken performansı tatmin ediciyken elektriğe takılı kullandığımda performans rezalet hale geliyor. Ben cihazın donanımı kötü diye cihaza bağlıyordum ama windows10'un sorunu sanırım.


Aynen öyle hocam. Şarj takıldığında efsane şeyler oluyor bilgisayara. Sanırsınız olağanüstü hesaplamalar falan yapıyor da kendini kastıkça kasıyor, ısınıyor bi haller oluyor. Görev yöneticisinde gözüken bir kullanım yok. Şarja takılı değilken neler kullanıyorsam, neler çalışıyorsa aynı şekilde şarja takılıyken de öyle.. Sanırım dediğiniz gibi windows10'un bir ayarı olmalı veya ufak bir sıkıntısı olmalı..

rugal34 adlı üyeden alıntı

Laptop, Cep telefonu gibi aygıtlar gücünü mevcut olan bataryalarından aldıklarından kullanabileceği güç (W) kısıtlıdır. Masaüstü bilgisayarlarda bu tür sorunların olmamasının sebebi güç kaynağının W değerini yüksek tutmaktan kaynaklanır. Laptoplarda herşey minimum güç üzerine kurulmuştur. Iyi performanslar ıyi bir masaüstü veya çok iyi bir gaming laptop ile mümkün.


Söyledikleriniz doğru, bilgi paylaşımı için teşekkür ederim. Lakin soruna yanıt aradığım cevap bu değil galiba..

Stores adlı üyeden alıntı

Güç ayarlarını kontrol et sorun orada değilse yazılım kaynaklı bir problem var


Oralarda sıkıntı göremedim. Daha detaylı öneri sunarsanız inceler, resim paylaşırım.

Premium01 adlı üyeden alıntı

şarjda değilken yüksek performans ta kullanıp şarjdayken dengeli modunda kullanıyor olmayın :)


Ben sürekli Güç Tasarrufu modunda kullanıyorum hocam. Ağır programlar açtığımda Dengeli moda alırım. Yine yetersiz gelirse yüksek performansa alırım. 3 güç modunu da denedim. Yüksek performansta oyun oynayınca hele ki oda da biraz sıcaksa fan daha da coşuyor. :)