berkaycatak adlı üyeden alıntı

Örnek olarak ne istiyorsunuz merak ettim?


Ankarada 5 kişiyiz 3 de stajyer alıyoruz genelde;

İlk önce başvuran arkadaşımız işletim sisteminde kendi yolunu bulabiliyor mu bunu anlamak için 20 sorumuz oluyor, bunlardan 15 tanesi linux için temel olan ve bilinmesi gerekenler, 5 taneside windows sistemlerde temel bilinmesi gerekenlerden oluşuyor.(çerezlik 5 dk da yapılıyor)

Ardından case veriyoruz ve "sen olsan ne yapardın bu durumda" diyoruz(son yıllarda sormaya başladık), hemen ardından algoritma bilgisini ölçmek için 1 adet sorumuz oluyor.

Son olarakta örneğin wordpress için başvurduysa php ile eklenti yazmasını veya internetten bulduğu herhangi bir html temayı wordpresse geçirmesini istiyoruz.

Javaya başvurduysa bir web sitesini scrape etmesini ve çıktıyı arayüze dökmesini istiyoruz.

Tasarım için başvurduysa adobe üzerinde kurumsal bir görsel tasarlamasını istiyoruz.

Benim baktığım sistem tarafına başvurduysa eğer, 4 makine ayaklandırmasını ve mini bir cluster kurmasını servisler arası load balancing yapmadını istiyorum. Tabii bu noktada linux bilgisinide kağıt üzerinde ölçüyorum. (docker biliyorum diyen arkadaşlarda süreci docker ile yapmasını istiyorum)

Bunları yaparken kendi bilgisayarını kullanabilir. Anlık ofise uğrayan ve başvuru yapıp gitmek isteyenlerede bilgisayarı biz veriyoruz.

İstediği gibi interneti de kullanabileceğini belirtiyoruz. Google serbest anlayacağınız.

Ve bu isteklerimiz maximum 2 bilemediniz 3 saat sürüyor. Arada öldümü kaldımı diye bakmayıda ihmal etmiyoruz. (ikramlar sınırsız) 🙂

Dipnot: stajyer alımımız bitti, seneye düşünenler olursa mesajımı görenler cvlerini özelden atsınlar