melankolia adlı üyeden alıntı

enerjiveguc hocam bu işle uğraşan bi kaç kişiyede sordum sıkıntı olmaz diyor aynı renkler aslan figürü shutterstock tan indridiğim bir görsel idi gs tarafından kullanılan bir görsel değil.
Benim anlamadığım aynı işi yapan diğer firmaların sitesinde çatır çutur gs logolu ürünleri paylaşıyor işin tuhaf yanı ellerinde lisanslarıda yok :D


Shutterstock tan "alınan" çalışmalar lisanslıdır, grafiker tarafından lisanslanmıştır.
Bakın siz galatasaray ile ilgili objeleri revize ederek kullanabilirsiniz. Bu şekilde ki çalışmalar yeni tasarıma girer. Ama GS ile ilgili Turk Patent kurumunda kayıtlı olanı kullanmak sıkıntı yaratır. Hele ki ticari kazanç sağlıyorsanız.

Aslında konuyu açan arkadaşın başına gelen birazda boş kalmış bir avukatın yada birinin işine benziyor. Can sıkıntısından böyle bir kazanç kapısı oluşturmaya çalıştığı belli. Yoksa halka mal olmuş olan kuruluşların marka değerleri sanırım 5-10 yıl sonra düşüyor. Marka olurlar, ama herkesin kullanımına sunulmuş bir marka olur.

CocaCola şişelerini atmıyoruz değil mi, içine başka içeçek koyuyoruz mesela. Bunu yaparak kazanç elde etmek suçtur aslında. Marka itibarını zedelemeye girer. Ama CocaCola nın buna ihtiyacı olmadığı için uğraşmaz.