Merhabalar değerli Wmaracı kullanıcıları,
Bir süredir forumda fazla aktif değildik. Bu süre zarfında yoğun bir ar-ge sürecimiz oldu. Bazı projelerimizi hali hazırda hayata geçirdik, bazılarının da testleri bitti ve kısa süre içerisinde yayına girecekler. Burdan yol haritamızla ilgili genel bir bilgilendirme yapmak istedik.

Neler Değişti?

  • ABD/Utah lokasyonu, 3. Lokasyonumuz olarak yerini aldı. Şu an aktif olarak sipariş alıyoruz.

  • Bare-Metal server hizmetimizin geliştirmelerini tamamladık. Sistem şu an beta sürecinde ve bir aksilik çıkmazsa Haziran ayı içerisinde yayına girmiş olacak. Bare-Metal server olarak satın alınan hizmetlerde, ilgili sunucunun bütün kaynağı tek bir müşteriye adandığı için, sanallaştırma platformumuzun bütün yönetimsel araçlarından faydalanırken, satın alınan sunucunun tüm kaynağı tek bir müşteriye adanıyor.

  • Kısmi Windows işletim sistemi desteğimiz artık mevcut. Bunun için destek talebi üzerinden bize ulaşan kullanıcılarımıza yardımcı oluyoruz. İşletim sistemleri orjinal iso dsyaları üzerinden “trial” olarak teslim ediliyor. Kullanıcılar burada sahip oldukları kendi lisanslarını kullanabilir ya da bizden tedarik edebiliyorlar.

  • Android uygulamamızın geliştirme ve test süreçleri bitti. Bayram sonrasına mağazada yerini almasını planlıyoruz. Web sitesi üzerinden sağladığımız neredeyse tüm yönetim araçlarını, uygulama üzerinden de sizlere sunacağız. iOS tarafında geliştirmeleri bitirdik, bazı idari süreçler mevcut vakit alan, sonrasında onunla ilgili de ayrıntılı bilgilendirme yapacağız.

  • Facebook üzerinden sunucunuzu yönetmenizi sağlayan uygulamamız aslında uzun süre önce bitti. Ancak burada mobil uygulamalarla devam etmeye karar verdiğimiz için bu özelliği sesli olarak dile getirmemiştik. Burdaki geliştirmelerimizi “acil durum” bilgilendirmesi almak isteyen müşterilerimiz için tekrar düzenleyerek, Haziran ayı içerisinde sizlere sunmayı planlıyoruz.

  • Müşterilerimizi, güncellemelerimizle ilgili bilgilendirme noktasında sıkıntılar yaşadığımızı düşündük. Yakın zamanda blog sayfamızı yayına alarak bir adım atmayı, sonrasında da dialog kurabileceğimiz bir mecrayı hayata sokmayı planlıyoruz. Blog sayfamız da Haziran ayı içerisinde yayında olacaktır.



Yukarıda, bitmiş ya da bitmek üzere olan, kısa süre içerisinde erişilebilir olacak gelişmelerle ilgili bilgi verdik. Şimdiyse biraz orta vadeli planlarımıza değinelim.

Orta Vadede Neler Geliyor?

  • Çözüm ortaklığı sistemini genişletiyor ve geliştiriyoruz.


  • Kısa süre içerisinde bizimle çalışmak, çözüm ortağı olmak isteyen firmalardan yoğun talep topladık. Bigcore altyapısı üzerinden kendi hizmetlerini sunmak isteyen firmalara yönelik, kendi kaynaklarını ve sunucularını yönetebilecekleri bir geliştirmemiz mevcut. İlerleyen aşamalarda bu hizmeti tamamen white label bir servise dönüştürmeyi de planlıyoruz.

  • Depolama, sanallaştırma ve BaaS alanında hali hazırda devam eden geliştirmelerimiz var. MVP aşamasına gelindiğinde, servislerin içerikleriyle ilgili detaylı bilgilendirmeyi yine sizlerle paylaşacağız.

  • API desteğini bu yıl bitmeden getirmeyi planlıyoruz. Bigcore altyapısından faydalanmak, hizmetlerimizi mevcut sistemlerine entegre etmek isteyen kullanıcıların ilgilisi çekeceğini düşünüyoruz. Aslında hali hazırda bir API’ımız en başından beri var ancak dökümantasyonunun bitmesi vakit alacak gibi duruyor 



Gelişmeler sürdükçe, biz sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz. Kendimiz de bir Startup olduğumuz için, bu sürecin zorluklarını ve sıkıntılarını biliyoruz. Bu nedenle de yakın zamanda Startup’lara yönelik bir destek programının duyurusunu yapacağız. Tabii bazı girişimlerin ihtiyaçları acil olabiliyor, o durumda da çekinmeden bizle iletişime geçerseniz, neler yapabiliyoruz hep birlikte bakarız.

Tüm soru ve önerileriniz için info@bigcore.net adresinden bize ulaşabilirsiniz.