İnternete düşen bir rapora göre Sony gelecek yıl katlanabilen telefonunu piyasaya sürecek

Samsung tarafından başlatılan katlanabilen telefon füryası neredeyse tüm akıllı telefon üreticilerinin üstlerinde durduğu konu oldu. Biraz geç de olsa Sony'nin de katlanabilen telefon üzerinde çalıştığı ve gelecek yıl satışa sunacağını gösteren bir rapor internette yayınlandı. "Xperia F" olarak adlandırılan bu telefonlar hakkında neredeyse bilgi yok diyebiliriz. Sadece ekranın Samsung Galaxy Fold'da kullanılan esnek OLED teknolojisiyle geleceği bilinenler arasında.



Tasarım konusunda hiçbir bilgi kırıntısı bulunmasa da tahminlere göre 21:9 ekran oranına sahip olması düşünülen Xperia F şimdiki Xpreia 10'a benzeyebilir. Haliyle bu tip bir telefonun yatay yönde değil dikey olarak katlanması daha mantıklı geliyor.

Telefonun çıkacağı zamana bakacak olursak 5G'ye uyumlu olması da tahminler arasında. Sony'nin şu ana kadar hiçbir telefonu 5G'ye uyumlu değil fakat şirketin önceden bu konu üzerinde çalıştıklarını açıklamışlardı. Eğer bu cihaz 5G destekli olursa Sony'in ilk katlanabilen ve ilk 5G telefonu olma ünvanına sahip olacak.

Kaynak:Sony Katlanabilir Telefon Üzerinde Çalışıyor!