Açıkcası bu güne kadar pek çok forumda bulundum. Bazılarında moderatörlük yaptım. Genel bir analiz yaptığımda ben forumu yönetimde sıkılık yada gevşeklik konusunda hep ortalamada buldum açıkcası. Bence bu gayet iyi bir şey. Farklı kulvar olduklari için isimle konuşacağım mesela donanım konusunda technopat ın forumu var. Noktalama hatasından bir gün ban yiyorsunuz. Yada tam tersi mobil içerik ağırlıklı(telefonlar android ios vs) shiftdelete nin forumu var adamlar resmen Avrupa demokrasisi gibi. Üyeler bi bulsun moderatörün hatasını 30 sayfa linç sonucu moderatöre görevi bırakıyorlar. Tabi adamlarda haklı makama geliyorsa her ne olursa olsun kaynak belirtmeden içerik paylaşılmayacak moderatör. Aynı şekilde kafasına görede konu silmeye hakki yok diyorlar. Tabi bu ideal demokrasi olsada türkiye için fazla. Technopat ın ki ise ideal otorite olsada yine Türkiye için fazla.


Alım satım meselesi ise tüm forumlarda hatta tüm ülkede bir durgunluk yaşıyor. Mesela Hi-Fi ses sistemleri ile uğraşan technopat adında bir forum var.(Gerçi ben bildim bileli 10 yıldır falan var) adamlar forumu para için değil hobi için kullanılıyor. İkinci el takas yada biribirlerinin ekipmanlarını test için vs... Neyse asıl diyeceğim oradada böyle bir şey okumuştum. Adam kulaklığı 5 te 1 fiyatına satıyor. Üstelik son derece fazla satılan sennheiser marka bir kulaklığı ama alan çıkmıyordu. http://www.techno-fi.net/threads/sohbet-muhabbet-başlığı.1718/page-377?_params=Array Buda içi boş konuşmamak için linki. Dediğim gibi adamlarin para kazanma gibi bir dertleri yok. Forumda reklamda yok. Bu yüzden rahatlıkla link paylaşıyorum.


Neyse son olarak paragrafın ana düşüncesini sunarsak bu ekonomik durgunluk genel bir sıkıntı. Bu foruma has yada milletin gubuzluğundan kaynaklı bir mesele değil.

Silinen konular isebence tam yerinde bir karar. Çünkü bu basit tartışmalar bu güne kadar eğer mod lar tarafından engellenmezse takip ettiğim yada yöneticilil yaptığım tüm forumlarda kavgaya dönüştü. Bunun hiç istisnası yok malesef.