engellibilgi adlı üyeden alıntı

admin ve CoolDad kutlarım gayet güzel bir çıkmış

Bu vesileyle yönetime bir öneride bulunmak istiyorum. Benim gibi cocuklarına kodlama ve yazılım dersi aldırmak istenen kişiler için bir araştırma bir kariyer planlaması gibi etkinlik yapılabilir mi ?

biraz daha açmak gerekirse 5 yaşında bir oğlumuz/Kızımız var kodlama öğrenmesini istiyorsak izleyeceğimiz yol ne olmalı ?

Wmaracı için güzel bir sosyal proje olur diye düşünoyurum

ne dersiniz ?


Yazılım, kodlama, programlama eğitimleri için ülkemizde maalesef gereken adım atılmış değil. Tasarım ve beceri atölyeleri adı altında bir projeye başladı bakanlık. Belki bir kıpırdanma olur ümidindeyim.

Başlığa konu olan hocamızı şahsen olmasa da ismen biliyorum. O Fethiye'de ben de komşusu Kaş'ta kodlama çalışmaları yapmaya çalışıyoruz. Ben de öğrencilerim için geliştirdiğim eğitim içeriklerini ve uygulamalarımı paylaştığım bir web sitesi açtım geçen yılın sonunda. Kendi cebimden eğitim setleri satın alarak küçük adımlar atmaya başladım. Ancak bir yere kadar. Farkındalık oluşturmak için daha çok çalışmalıyız. Çin'de (kodlamayı geçtim), ilkokullardan itibaren yapay zeka müfredatı zorunlu hale getirilecek gelecek eğitim öğretim yılından itibaren. Ülkeler machine learning ve sibernetik adımlarını güçlü atıyorlar. Tren kaçıyor, biz izliyoruz...

"Benim için küçük, insanlık için büyük bir adım" misali ben de kaymakamlığa Kaş'ta kendi okulumda 7'den 77'ye herkese robotik, kodlama, programlama eğitimi verebileceğime dair bir rapor yazıp göndermiştim. İstediğim şey büyük bir bütçe değildi. Bilgisayar atölyemde derme çatma bilgisayarlarımla elimden geleni yapmaya hazır olduğumu, 15-16 tane Arduino sete ihtiyacım olduğunu yazmıştım. 5000 lira bütçe alamadım maalesef. Kendi yağımızda kavrulmaya çalışıyoruz anca. Hayalimdeki eğitim atölyesine umarım bir gün kavuşurum.

Mehmet Aytekin Hoca için de taşın altına el koyan, bu yüke omuz veren herkesi yürekten tebrik ediyorum. Gelecek nesiller size minnettar olacaktır...