Aelf'in Temel Amaçları



Birilerine işlerinin ne olduğunu veya kimin için çalıştığını sorduğunuz zaman o kişilerin cevaplarını anlamakta zorluk çekebilirsiniz. Gerçekten profesyonel görünebilir veya şık görünebilir, hatta şirketi duymuş olabilirsiniz ama bir sonraki sorunuz, "Harika, peki! Tam olarak ne yaparsınız?"

Bu, ürünleri belirli bir çerçeveye odaklanan veya diğer işletmeleri destekleyen şirketler için yaygın bir durumdur. Aelf de bu kategoriye girer ve bu nedenle Aelf projesinin temel hedeflerinin ne olduğunu açıkça ifade edebilmemiz önemlidir. Bu makale, Aelf'in temel hedeflerini tartışacak ve bu çığır açan teknoloji ile Aelf'in neye ulaşmak istediğine dair genel bir anlayış sağlayacaktır.



Aelf'in blockchain dünyasında geliştirmeyi umduğu 5 ana hedef vardır. Bunlar:

1. Ticari Kullanım için son derece özelleştirilebilir bir işletim sistemi

2. Çapraz zincir etkileşimi

3. Performans İyileştirme/Geliştirme

4. Protokol Güncellemesi

5. Özel Zincir Modülü

Bu hedefleri anlayarak herhangi bir kişi, Aelf projesini benzer görünüp görünmeyen tüm diğer projelerden ayırt edebilecektir. Bunlar Aelf'i dünyanın geri kalanından ayıran şeylerdir. Temel düzeyde bu, Aelf'in kendisidir. Dünyayı bu şekilde değiştirmeyi planlıyoruz.

1. Ticari Kullanım için son derece özelleştirilebilir bir işletim sistemi

Aelf, genellikle blockchain için "linux sistemi" olarak anılır. Tıpkı linux gibi Aelf diğer geliştiricilerin kendi tamamen özelleştirilmiş ve desteklenen sistem uygulamalarını oluşturmalarına izin veren temel sistemi ve çerçeveyi oluşturacak. Bu çerçeve ile destek sağlayacak ve böylece geliştiriciler dikkatlerini dApp'in uygulama senaryolarına dayanarak ve müşteri ihtiyaçlarına özel olmasını sağlama konusunda odaklandırabilirler.

Bu kişiselleştirme derecesi ile herkes, endüstriyel sınırları aşabilir ve odak noktası veya müşteri ihtiyaçlarına bakılmaksızın tüm geliştiricilere uygulanabilir hale gelebilir. Bu Aelf sistemi, iki ana bileşene ayrılabilir.

İlk bileşen, bir ana zincir olan bir blockchain sisteminin temellerini içeren Aelf çekirdeğidir. Bu ana zincir, genel ağı çalıştıracak ve her bir özelleştirilmiş akıllı kontrat veya dApp'ı çalıştıran her bir yan zinciri koordine edecektir.

İkinci bileşen, çekirdek için temel etkileşimli arayüz olan bir "kabuk"tur. Kullanıcılar ya tüm blockchain şablonunu kullanabilir ya da Core'u temel alan kendi özelleştirilmiş blockchainlerini çabucak geliştirebilirler.

2. Çapraz zincir etkileşimi

Aelf platformu; yan zincirler ve Bitcoin, Ethereum vb. gibi diğer blockchain ağları arasında etkileşime izin verecek şekilde tasarlanacaktır. Bunun amacı, dijital varlıkların ve kullanıcı bilgilerinin paylaşılmasını sağlamaktır. Proje daha da geliştirildikten sonra bu yönün diğer faydaları daha da belirgin hale gelecektir.

3. Performans İyileştirme/Geliştirme

Temel olarak bu amaç, mevcut blockchain teknolojisindeki bazı açık ve ciddi kısıtlamalar nedeniyle ortaya çıktı. Bunlar arasında kaynak ayrımı, ölçeklenebilirlik ve verimlilik bulunur.

Her bir yan zinciri bir akıllı sözleşmeye odaklanmış ve ana zincir üzerinden çalışan hiçbir veriye odaklanmamış olan Aelf ağı, diğer zincirleri etkilemeyeceğinden emin olarak herhangi bir tıkanıklığı izole edebilecektir. Bu aynı zamanda, her proje için benzersiz ve müşteri ihtiyaçları ve gereklilikleri için mükemmel şekilde uygun olmasını sağlayacak en iyi zincirin geliştirilmesini sağlayacaktır. Bir zincir, işlemleri etkin bir şekilde işlemek için çok karmaşık hale gelirse trafiği boşaltmak ve tıkanıklığı azaltmak için paralel zincirlere ayrılmalıdır.

Paralel olarak bir dizi madenciyi işletecek olan DPoS ve bulut düğümlerinin kullanılması sayesinde mevcut işlemleri tamamen ticari ölçeklere ölçeklendirme potansiyeli, şimdi Aelf ağındaki tüm yan zincirler için mevcuttur. Şu anda bir madenci işlevini bir düğüm olarak kullanmak, en yavaş madencinin işlem hızlarını daraltacaktır. Birden fazla madencinin topluca birleşip tek bir düğüm haline gelmesini sağlayarak bu tıkanıklığı ortadan kaldıracak ve halihazırda mevcut olandan çok daha hızlı bir ağ yaratacaktır.

Her yan zincir aynı konsensüs protokolünü uygulamaya ihtiyaç duymaz. Özel gereksinimler için en uygun olanı seçebilir. Buna izin vererek, zincirdeki bileşenlerin ve verilerin yönetimi çok daha basit ve daha kolay olacaktır.

4. Protokol Güncellemesi

Gerektiğinde bir blok zincirin konsensüs protokollerini değiştirmesi çok zordur. Aelf ağı herhangi bir protokol ile birlikte çalışacağından eskimiş olmak, protokollerin değiştirilmesinde kaynakların israf edilmesinden veya en etkili olanın uygulanmamasından gibi gelecekte olabilecek faktörlerden etkilenmeyecektir. Bu da Aelf ekibi tarafından öngörülmekte ve Aelf'in geleceğe baktığını göstermektedir. Bu, sık sık blockchain projelerinde tam olarak görülmeyen bir şeydir.

5. Özel Zincir Modülü

İşletmeler için çok önemli olan bir husus, kişisel ve toplanan verilerini kontrol etme ve kişiselleştirme yeteneğidir. Şu anda blockchain teknolojisini kullanan bu özel zincirler, harici eko sistemler veya diğer işletmelerle bağlantısı olmadığı noktadan izole edilmektedir. Aelf projesi, kullanıcıların özel zincir modülümüzü kullanarak hızlı bir şekilde bağımsız zincirler oluşturmasına ve DPoS Protokolünü uygulamaları halinde genel ağ kaynaklarının ve güvenliğin faydalarından yararlanırken tam sahipliğini edinmelerine olanak sağlayacaktır.



Gördüğünüz gibi bu proje, bugüne kadar halka sunulan herhangi bir şeye benzemiyor. Farklı iş durumlarına hitap edecek birçok bileşen var ve temeller tüm endüstriler için geçerli olacak. Aelf; iş dünyasında özel satışındaki şaşırtıcı başarısı ve devam eden ortaklıklarıyla ve borsalarda listelenmesiyle kendisini çoktan kanıtladı.

KAYNAK: https://medium.com/aelfblockchain/ke...f-bed347458ce0