Açıkçası pek anladığım bir sektör değil ancak gördüğüm kadarı ile maalesef çocuk yaşta insanların daha çok el attığı kısa yoldan (2-3 ay en fazla) para kazanmak için giriştikleri ve dolayısı ile çok fazla sayıda insanın mağdur olmasına yol açan bir sektör.

Ve ne hikmetse bunlar 3-4 ay gibi bir süre sonra panelleri vs satışa çıkarırlar şu kadar para kazanan vs vs satışta diye. Kazanıyorsan ne diye satıyorsun?

Ben olsam hiç biri ile alışveriş etmem bir süre. Benim gibi düşünen misal olarak 100 kişi alışveriş etmese bu çocukların olduğu siteler anında kapanır zaten. Kalanlar da kendilerine bir çeki düzen verirler diye düşünüyorum.

Ama her zaman dediğim gibi, maalesef bilinçli tüketiciler değiliz. Hep en ucuzu olsun diye her zaman balıklama dalıyoruz.

Mesela satış konularında yorumlara dikkat etmiyoruz, hemen aa ne kadar çok yorum var diye hemen alışverişe dalıyoruz.

Bu konu dışında olacak ama daha bugün birisi site hızlandırma ile alakalı bir konu açtı mesela yardım için. Halbuki daha geçen gün aynı kişi birinin satış konusuna referans için olumlu bir yorum bırakmıştı. E hani senin siten düzelmişti?

Yukarıdaki gibi bir durum maalesef bir çok satış konusunda mevcut. Biri rastgele yazıyor ''çok ilgili'' diye. Yahu tabii ki ilgili olacak ki senden para kapsın. Ama parayı kaptıktan sonra nasıl, sen esas onu haber ver. Haksızmıyım :)

Garanti kapsamında para iadesi olan yerleri soruşturmalıyız mesela. Mesela Paytr genelde bu tarz sitelere onay vermiyor. Çünkü çok fazla sayıda şikayet alan bir sektör ve **************lık üzerine yoğunlaşıldığı yönünde bir algı mevcut.

Ama bazı sitelerde Paytr, Iyzico gibi ödeme kuruluşları mevcut ise iade imkanı da vardır. İyi araştırmalıyız uzun lafın kısası.