Herkese merhabalar. Bugün değineceğim konu tasarım yaparak para kazanabileceğiniz siteler üzerine olacak. Grafik ve tasarım sektörü için son yılların popüler akımı tasarım yarışmaları oldu diyebiliriz. Tasarım ihtiyacı duyan firmalar/bireyler için yarışmalar oldukça avantajlı ve caziptir. Tek bir grafiker ile anlaşılması durumunda sayılı adette alternatif çalışma sunulurken yarışmalar vesilesiyle yüzlerce çalışma arasından seçim yapılabilmesi mümkün kılınıyor.

Buda kendine ve tasarım çizgisine güvenen grafikerler için yeni bir kapı açıyor. Müşterinin verdiği brifing doğrultusunda en nokta atışı tasarımı yapabilen grafikerler yarışmayı kazanıyor ve ödülün sahibi oluyor.

Çok fazla seçenek ve alternatifi olan bu siteler arasında benimde kullandığım ve güvenilir bulduklarımı burada listeleyeceğim. Freelancer olun/olmayın bu yarışmalarda şansınızı deneyebilirsiniz.

Yerli platformlar;

#1 - idemama.com
#2 - tasarlatasarlat.com
#3 - sadeceon.com
#4 - bionluk.com
#5 - armut.com

Yabancı platformlar;

#1 - 99designs.com
#2 - freelancer.com
#3 - logocontest.com
#4 - designcrowd.com
#5 - logotournament.com
#6 - fiverr.com
#7 - guru.com
#8 - upwork.com

Unutmadan, gerçekten bu işten para kazanmak istiyorsanız yabancı platformlar çok daha tatmin edici olabiliyor :) Sizlerinde "daha önce kullandığı ve sorun yaşamadığı" benzer siteler var ise konuya yazabilirsiniz.