carasar adlı üyeden alıntı

Undercover yanlış anladın dostum çektikleri sadece ekonomik değildi. Tamam ülke yeni kurulmuş savaştan çıkmış amenna uçmasını beklemez kimse ama;

Atatürk sonrasi Atatürk'un ilkelerini sözde dayanak yaparak zulmeden bir muhalefet zihniyeti var.

Osmanli da beşik ulemaligi ile gelen dalkavuklarin yaptığı işe yaramaz ve hamaset duygusunu kabartan uygulamalar Atatürk sonrası siyasette muhafazakar kesime uygulandi (1939-~). Hala bunun etkisini görüyoruz.

Ben gözlerimle gördüm bayanların başlarında muhalefet icin gericilik olarak görülen, ama muhafazakar kesim icin baş taci olan baş örtüsü (türban yoktur islamda , malum turbandan ne kastettigimi anladınız ). var diye okula alınmadı, kapıda beklediler,

hatta mantıksız bir uygulama daha söyleyim yil 2008 Marmara İlahiyat Fakültesi okuyan tanıdığınız varsa sorun bayanlar okula nasıl giriyordu. Ben soyleyim dekan başörtüsü ile alamayiz ama başörtusu üzerine bir şapka takarsaniz başörtülü olmazsiniz ve girebilirsiniz dedi (Zamanin dekani Zekeriya Beyaz arastirabilirsiniz ).

Benim bulunduğum yer köy yeri. Çok sevdiğim yaşlı bi amcam var. Oğlum diyor biz eski harflerle Kuran okuyoruz diye zabitler alıp götürüyordu. Biz de çocukları samanliklarda okuttuk, zabitler gelince eğer yakarsa yasak olduğu icin cezasi vardi diyor.
O eski harf dediği Osmanlica ve Arapca değil. Kuran , kuran. Yani çocuklara Arapça konuşmayı ogretmiyorlar Laik devlet anlayışına göre din ve vicdan hürriyetini kullanıyorlar.

Ha siz bunlari gormediyseniz ya bu yolun yolcusu değilsiniz ya da takiye yaptınız ve kurtuldunuz. Sadece bunları ben yaşadım. Başka şeyler yaşayanlarda var.

Ha demiyorum ki bu sadece o dönemde vardi. Her iktidar gücünü elinde tutabilmek için karşı tarafı yıldırma ve önünden cekilmeye zorlama icin farkli tedbir ve cezalar uygular. Günümüzde de görebilirsiniz bunu, 1400 yıl once de, 2000 yıl önce de.


Bahsettiklerinizin hepsi tartışmaya açık hassas konular ve tabi ki burası yeri değil, konu maksadını aşmasın. Düşüncelerinize saygı duyuyorum.