İnternetin her yerinde insanlar açık açık nasıl vergi kaçırabileceğini konuşuyor. Birbirlerine tavsiye filan veriyorlar. Yeri gelince de vatan, millet sevgisinden konuşabiliyorlar anlamış değilim. Tabi kimse kendisine "Vergi kaçakçısı" demiyor ama yaptıkları şey aynen bu.

Yurtdışı alışverişinde gümrük vergisinden kurtulmak, Google adsense kazançlarından vergi vermemek için yöntem aramak, YouTube - web sitesi gelirlerinde vergi ödememek için yöntemler, serbest meslek erbabının olduğundan çok düşük gelir gösterip az vergi vermesi, fatura kesmeyip vergiden muafiyet, sigortasız eleman çalıştırıp sigorta ödememek vb.

Kusura bakmayın da anlamıyorum Neden herkes devleti dolandırmak peşinde? Tamam vergiler yüksek, ekonomi kötü vb ama herkes vergi kaçırırsa, devletin vergi geliri düştükçe herşeye zam gelecek zaten. Yağmurdan kaçarken doluya tutulmak bu olsa gerek. Milyonlarca kişi bunu yapsa devleti kaç milyon TL zarara sokar. Hele iş adamları, ünlüler vb geri durur mu.

Devlet zarar ettikçe verdiler artacak, vergiler arttıkça daha çok kişi ödememek için uğraşacak. Böylece zarar daha da artacak. Bir kısır döngüye girmiyor mu? Hani ekonomik sebepler demek de yanlış geliyor bana. Daha 10-15-20 sene önce yazılmış yöntemler var internette. Herkes devlete zarar vermek peşinde. Bu partilik bir mevzu da değil ki. Milli menfaat meselesi. Yanlış mı düşünüyorum?