Arkadaşlar biliyorsunuz, Illustrator ve Photoshop üzerinde logo tasarımı yapan tasarımcılar birbirlerine sürekli iğneleme yaparlar. Menemeni soğanlı yada soğansız tercih edenlerin yaptığı anketten sonra bizde böyle bir anketi bu forumda yapmak istedik.

Ankete oy verdikten sonra açıklama yapmak isterseniz konuya yazınız. Yazacağınız şey "Neden Photoshop/Illustrator?" sorusuna yanıt şeklinde olsun.

Benim tercihim: Illustrator. Vektörel tabanlı logolar yapmayı alışkanlık edindim çünkü kendimi daha iyi ifade edebiliyorum (çiziyorum, değiştiriyorum, ekliyorum, çıkarıyorum vs.). Bir örnek vermek gerekirse çözünürlük sıkıntısını ele alabiliriz. Websitesi için yapılan bir logo çözünürlük ve netlik sorunu oluşturmazken bina giydirme için yapacağınız bir çalışmada ki logo, render da patlıyor :)

Yorumlar için teşekkürler arkadaşlar. Tabiki PS ve AI aynı kulvarın atları değil ama Dünya üzerinde (yabancı grafik forumları vs. dahil) kıyaslanan programlar bunlar. O yüzden Corel ve diğer programları buraya listelemiyorum.